Política 29/09/2016

JxSí entén que Puigdemont es guardi informació sobre el referèndum per no pecar "d’ingenu" davant l’Estat

Turull, a la CUP: "Sense pressupostos, deixem-ho córrer"

Aleix Moldes
2 min
El president del grup de JxSí, Jordi Turull, a l'hemicicle del Parlament

BarcelonaEl referèndum s’ha incorporat de ple com a eina per culminar el full de ruta sobiranista durant el debat de la qüestió de confiança. Tot i detallar la data (setembre del 2017) i obrir la porta a un pacte amb l’Estat, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no ha especificat de quina manera es concretarà, més enllà de citar genèricament la llei de transitorietat jurídica. El president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, ha avalat aquest dijous la manca de concreció de Puigdemont en aquest aspecte, i ha argumentat que "algunes coses s’han d’explicar quan es poden explicar". "D’això també va la cadena de confiança", ha subratllat. Segons Turull, donar tots els detalls significaria "pecar d’ingenuïtat" davant d’un Estat que faria servir la informació per combatre el full de ruta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder parlamentari de la majoria independentista ha subratllat la total confiança en el Govern i ha tingut retrets per a la majoria de grups de l’oposició. A la CUP li ha reclamat que se sumi "amb totes les conseqüències a la cadena de confiances" que ha plantejat Puigdemont i, per tant, doni suport incondicional als pressupostos. "Sense pressupostos, deixem-ho córrer", ha sentenciat.

Als diputats de CSQP els ha retret que hagin decidit votar en contra de Puigdemont: "Potser seria més difícil en un debat de política general o de pressupostos, però avui haurien d’haver votat a favor". Turull no ha entès els arguments de la confluència d’esquerres perquè el que els ha ofert el president de la Generalitat ha estat "democràcia". "No entenc els seus arguments, si no és que volen seguir sent una monarquia borbònica per sempre", ha destacat.

Turull també s’ha referit al PSC, al PP i, sobretot, a C’s. El líder parlamentari de JxSí ha tingut un enfrontament dialèctic amb la presidenta de C’s, Inés Arrimadas, quan ha afirmat que "a C’s no li agrada la democràcia". "Podem discrepar, però no s’aferri a mentides flagrants per criticar-nos", li ha respost Arrimadas.

stats