Política 16/07/2015

Rajoy: "No hi haurà independència de Catalunya"

El president espanyol garanteix "al conjunt dels espanyols que la llei es complirà" i acusa el sobiranisme de generar "frustració"

Joan Rusiñol
1 min
El president epsanyol, Mariano Rajoy, i la primera ministra de Polònia, Ewa Kopacz. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha aixecat el to aquest dijous, un dia després de fer-se públic qui liderarà la llista independentista que avalen Convergència i Esquerra. En una compareixença a la Moncloa, al costat de la primera ministra de Polònia, Ewa Kopacz, Rajoy ha afirmat rotund i seriós: "No hi haurà independència de Catalunya. No n'hi haurà".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu espanyol ha tornat a dir, com ja va subratllar ahir dimecres, que els comicis del 27 de setembre només seran d'abast autonòmic i, en aquest sentit, ha fet un paral·lelisme entre les promeses del govern grec –i el referèndum sobre l'acord amb els creditors– i del sobiranisme. "La irresponsabilitat acaba generant problemes", ha avisat, perquè quan es prometen coses que, a parer seu, no es poden complir, es genera "frustració". Segons Rajoy, això és el que li ha passat a Alexis Tsipras, que ha hagut d'acabar acceptant un nou rescat europeu amb una forta condicionalitat, i és el que pot passar als que prometen un estat català en cas de guanyar les eleccions al Parlament.

L'Estat, "absolutament preparat"

Siguin quins siguin els resultats democràtics a les urnes, Rajoy assegura que Espanya és una "gran democràcia" i que prevaldrà "la llei i l'estat dret". És a dir, encara que guanyi la llista que encapçalarà Raül Romeva, promet que Catalunya continuarà formant part d'Europa com a membre de l'estat espanyol i que ningú haurà de triar entre la condició actual de català, espanyol i europeu, perquè les tres juntes "enriqueixen". "L'Estat està absolutament preparat per fer complir la llei quan algú la violi", ha sentenciat.

stats