Política 08/07/2014

Reagrupament preveu presentar-se en solitari a les eleccions municipals a Barcelona

El candidat a l'alcaldia, Ignasi Planas, diu que no estan tancats a negociar amb CDC o ERC

Josep Gudiol
2 min
Ignasi Planas, durant l'Assemblea de RCat de Barcelona / RCAT

BarcelonaEl candidat de Reagrupament Independentista a l'alcaldia de Barcelona, Ignasi Planas, ha anunciat aquest dimarts que el partit no es planteja formar part d'una coalició com va fer en les passades eleccions. Reconeix que presentar-se en solitari és un repte difícil, doncs el mínim per aconseguir representació s'eleva fins el 5% dels vots. A Planas, però, no li preocupa que algú ho pugui veure arriscat: "També se'ns mofaven fa pocs anys quan anàvem a les manifestacions independentistes, i mira ara".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que el partit està associat actualment a CDC, asseguren que el pacte no té validesa a les municipals. Planas ha afirmat que no volen perjudicar ni a Artur Mas ni a Oriol Junqueras. Ha recordat també que actualment el partit forma part de l'Ajuntament de Barcelona, com a integrant de la coalició Unitat per Barcelona, on Planas figura en quarta posició de la llista.

"Volem portar a terme una revolució del seny", ha anunciat. El candidat entén que hi ha temes, com la crisi o la corrupció, que la ciutadania no accepta. Per això, el partit proposa reformes de regeneració democràtica. I diu que el seu partit ja ha demostrat que no ven fum. Planas ha posat com a exemples que quan Carretero era conseller de Governació de la Generalitat, ja va proposar que els regidors tinguessin una única retribució. Justament és la mesura que ara defensa el futur primer secretari del PSC, Miquel Iceta, quan en aquell moment va ser tombada pel govern socialista. Planas també ha recordat que la proposta d'un referèndum d'autodeterminació la va traslladar el seu grup en l'anterior legislatura i va ser rebutjada per Ernest Benach, d'ERC, partit que ara lidera el procés sobiranista.

Ha recordat els tres eixos en els quals es basa el partit: independència, democràcia i treball. "Actualment encara prevalen a la política municipal els interessos partidistes per sobre dels generals", ha assegurat. I és que per a Planas, Reagrupament segueix més una lògica de país, quasi activista. I, en aquest sentit, ha reconegut estar molt orgullós del moment que viu Catalunya. L'erupció de plataformes com Podem o Guanyem Barcelona és també una notícia positiva per a ells: "Pel què fa a l'aprofundiment democràtic ens hi sentim molt còmodes amb aquests partits, tot i que sobre la independència, Colau no s'ha mullat gaire".

Per últim, a la trobada també s'ha parlat de la proposta que ha promogut Reagrupament, anomenada ONUxIndependència, amb l'objectiu de demanar al secretari general de l'ONU que insti el govern espanyol a permetre la celebració del referèndum sobre la independència. Aquest mateix dissabte, ha explicat, es van enviar cartes als 947 ajuntaments de Catalunya perquè els alcaldes es sumin a la proposta, la qual ja ha arribat a les 15.000 firmes.

stats