Política 14/02/2013

El Govern demana als sindicats que aportin mesures d'estalvi alternatives per evitar la retallada de sou

Governació defensa que vol mantenir tots els llocs de treball i prioritza retallar la meitat de la paga extra de juny i la meitat de la de desembre, si calgués

Roger Tugas
1 min
Concentració de treballadors públics davant de la seu del Departament de Governació / ACN

BarcelonaLa secretària d'administració i funció pública de la Generalitat, Meritxell Masó, ha explicat després de la reunió de la taula de funció pública d'aquest dijous que ha traslladat als sindicats la necessitat de "conservar l'estalvi del 2012 amb les mateixes o altres mesures". És per això que els ha demanat que proposin alternatives. No ha volgut concretar a quina quantitat equivaldria –que l'any anterior va ser superior als 700 milions– ni si això havia d'afectar la supressió d'una paga extra. Si calgués aplicar aquesta mesura, però, Masó ha prioritzat suprimir la meitat de la paga extra de juny i la meitat de la de desembre, com ja es va fer el 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, ha afirmat que "el Govern treballarà per preservar tots els llocs de treball" i, per tant, no hi haurà "acomiadaments massius". Sí que ha avançat que la plantilla pública es reduirà, en part per la no-cobertura de bona part dels 1.000 funcionaris que es jubilaran el 2013 i per la no-contractació d'alguns interins, però no ha donat més xifres. Igualment, ha recordat que la pròrroga pressupostària els permet aprovar les mesures abans dels nous pressupostos del 2013, però no ha confirmat si farà ús d'aquesta possibilitat, tal com han denunciat els sindicats.

"Hem demanat coresponsabilitat als sindicats, volem que posin propostes sobre la taula", ha explicat Masó, que també ha afegit que estan a l'expectativa del límit de dèficit final de la Generalitat per al 2013 i que negociaran en paral·lel amb ERC, el soci parlamentari prioritari de CiU. Dimecres vinent es tornarà a reunir la mesa de la funció pública.

stats