Rivera, de defensar l'abaratiment de l'acomiadament a exigir el sou íntegre fins al 2025

Descontent amb el despatx d'advocats, reclama continuar cobrant el sou fins a la data de finalització del contracte, informa 'El Confidencial'

3 min
L’exlíder de Ciutadans Albert Rivera en  una imatge d’arxiu.

BarcelonaAlbert Rivera tenia 26 anys quan va convertir-se en líder de Ciutadans el 2006. Durant tretze anys al capdavant de la formació va fer valer un ideal liberal i de centredreta fonamentat, en matèria laboral, en acontentar l'empresari i defensar el contracte únic, eliminant els temporals però abaratint l'acomiadament com una manera d'evitar la "precarietat". Aquest discurs se li ha girat en contra a les xarxes aquest dimecres, després que transcendís que juntament amb José Manuel Villegas ha deixat la seva feina al bufet Martínez-Echevarría & Rivera i que se'n va en guerra amb l'empresa que el va fitxar ara fa només dos anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts properes a l'exdirigent taronja expliquen que el motiu de la seva marxa del despatx han estat les discrepàncies per motius econòmics: mentre ells dos denuncien incompliment del contracte per part de l'empresa, que no els hauria pagat els plusos pactats, el bufet assenyala que són ells els que no han complert els objectius marcats. De fet, veus properes als exdirigents expliquen que ells mateixos ho havien admès temps enrere, un fet que atribuïen a la pandèmia, que ha limitat molt les relacions professionals. No obstant, Rivera i Villegas estan molestos per la manera com els ha tractat el despatx i, segons aquestes fonts, sembla que "aniran a totes" a l'hora de negociar la seva sortida. El Confidencial apunta, fins i tot, que exigeixen a Martínez-Echevarría & Rivera (que ara haurà de canviar de nom per tornar-se a dir Martínez-Echevarría) el seu sou íntegre fins al 2025 -data de la finalització prevista del contracte- i que estudien reclamar danys morals a la companyia.

Per als dos exprimeres espases de Cs, és inacceptable la manera amb què s'ha malmès la seva imatge als mitjans de comunicació, cosa que atribueixen a una filtració de l'empresa al digital, assenyala una veu propera: "El seu valor és la seva imatge i reputació, i se'ls ha malmès". El bufet Martínez Echevarría ha llançat acusacions de "baix rendiment", "nul·la influència" i "clients inexistents" cap als dos dirigents taronges, com explica Voxpopuli. Tot i que fonts del partit taronja asseguraven a l'ARA que la voluntat de tots dos era acabar arribant a una solució pactada amb l'empresa, aquesta opció sembla a hores d'ara difícil.

Com que fins ara Rivera no tenia cap superior jeràrquic no s'havia trobat amb un litigi similar. I la xarxa ha sortit a recordar-li les diferències entre el posicionament que ha pres com a treballador i el que tenia com a polític, quan demanava que les indemnitzacions anessin de 12 a 20 dies per any treballat, i de 20 a 33 en cas d'acomiadament improcedent. "La plena indemnització en l'acomiadament seria des del setè any del treballador", va dir el 2015 en una entrevista, en què defensava flexibilitzar l'acomiadament. Ara reclama com a indemnització que se li pagui la totalitat del sou.

Albert Rivera en un esmorzar informatiu a Europa Press

En un esmorzar informatiu d'Europa Press el 2018 també va defensar el contracte únic. "Signes el contracte sense data de finalització, i l'únic que aconsegueixes és començar a treballar", va dir. "L'únic objectiu d'un treballador quan signa serà fer-ho bé, formar-se i seguir treballant, i l'únic de l'empresari serà avaluar la feina i, si està content, estendre la vinculació amb el treballador". Ara no sembla que vulgui facilitar a Martínez-Echevarría la flexibilitat que en altres èpoques reivindicava per als empresaris. "Simplificar les despeses de l'acomiadament" era un mantra repetit per ell i per Ciutadans. Un model que defensava com a "flexiseguretat" en una altra entrevista a Cambio 16, aquesta vegada el 2016.

stats