Política 20/02/2019

Rivera promet que si governa el castellà serà llengua vehicular a l'escola pública i privada de tot l'Estat

El líder de Cs defensa que els pares no haurien de decidir entre les llengües cooficials i la "comuna"

Europa Press
2 min
Roda de premsa d’Albert Rivera i Inés Arrimadas ahir a Barcelona.

MadridEl president de Ciutadans, Albert Rivera, es va comprometre ahir a garantir que el castellà sigui la llengua vehicular de totes les escoles públiques i concertades del país si el seu partit arriba al Govern després de les eleccions del 28 d'abril. "Si nosaltres governem, l'espanyol serà la llengua vehicular a totes les escoles d'Espanya. I a qui no li agradi, que s'aguanti, perquè és el que diu la Constitució", ha declarat Rivera al Congrés durant la reunió del grup parlamentari de Ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció, Rivera va explicar que Espanya té "la sort" de tenir llengües cooficials, però, al seu parer, les famílies no haurien d'escollir entre aquestes llengües i "la llengua comuna". En aquest sentit, va destacar el dret dels ciutadans "a utilitzar aquesta llengua" o el dret dels pares "que els seus fills s'eduquin en aquestes llengües".

En un tuit, la líder de Cs, Inés Arrimadas, va defensar que "l'espanyol i l'anglès" seran llengües "vehiculars a tota Espanya" juntament amb les cooficials. Tot i que Rivera no ho va aclarir en la seva intervenció al Congrés, Arrimadas va recuperar el discurs habitual de Cs, que defensa el model trilingüe.

Rivera va defensar la "trajectòria i autoritat moral" del partit que presideix per defensar aquesta posició, una idea que, al seu parer, el PP i el PSOE "no poden" defensar perquè són les formacions que han provocat la situació actual a Catalunya. Així, va aclarir que Ciutadans "no farà com Rajoy", a qui va acusar d'enviar, amb la coneguda com a Llei Wert, els alumnes que volien estudiar en espanyol a col·legis privats, "amb vergonya i amagant per darrere".

També es va referir a l'exministre d'Educació del PP, Íñigo Méndez de Vigo, i a la seva successora socialista, Isabel Celaá, per acusar-los de guardar l'informe sobre adoctrinament a Catalunya que va fer l'Alta Inspecció Educativa, en el qual es tractava aquest tema.

stats