Política 10/11/2013

Rubalcaba: "Els socialistes volem Catalunya amb nosaltres"

El líder del PSOE vol reconstruir la convivència territorial de la mà del PSC

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEls socialistes volem Catalunya amb nosaltres. La volem tal com és”, ha proclamant el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, durant el discurs de cloenda de la conferència política del partit. Rubalcaba ha apostat per reconstruir la convivència territorial que, segons ell, s'ha carregat el PP, i ho vol fer basant-se en la “unitat i diversitat”. Dues paraules que, al seu parer, “sempre han sigut a la història del PSOE”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha assegurat que “s'ha de reconstruir la relació de Catalunya amb la resta d'Espanya”. “Ho hem de fer sota la voluntat de seguir vivint junts. Sota el mutu efecte, i ho farem juntament amb el PSC”, ha augurat.

El líder del PSOE ha afegit que “reconstruirem aquest sistema de vida comú, per seguir junts, per treballar junts. Progressarem junts, companys”, ha proclamat sota un fort aplaudiment que li ha impedit seguir amb el seu discurs, i que ha provocat que el primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'aixequés de la cadira per saludar un auditori entregat.

Quan els seus companys l'han deixat seguir és quan ha afirmat: “Els socialistes volem Catalunya amb nosaltres. La volem tal com és”. Rubalcaba després ha puntualitzat que també està convençut que “la majoria de catalans volen Espanya i la senten seva”.

El líder del PSOE ha reivindicat l'essència del seu partit, “som socialistes, no som nacionalistes”, ha etzibat. Així, ha afegit: “Estic segur que no hi ha cap partit que tengui tanta passió per Espanya i els espanyols”. Després d'anomenar l'enfilall de les coses que l'apassionen, com la diversitat lingüística i cultural, ha conclòs: “Això és el PSOE: passió pels ciutadans, no som nacionalistes, som socialistes. Passió per la gent”.

stats