Política 05/09/2014

El govern espanyol nega que demanés suspendre la presentació de 'Victus'

Sáenz de Santamaría defensa que és l'Institut Cervantes qui va decidir no fer la presentació perquè en poc temps se n'havien fet moltes

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl govern espanyol nega que pressionés l'Institut Cervantes d'Utrecht perquè suspengués la presentació del llibre d'Albert Sánchez-Piñol 'Victus', que el mateix president espanyol, Mariano Rajoy, es va llegir l'estiu passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta de l'executiu central, Soraya Sáenz de Santamaría, ha defensat que "es tracta d'un aplaçament derivant de les presentacions en poc temps que s'estaven fent del llibre". "M'imagino que es recuperarà l'assumpte quan es procedeixin les circumstàncies de la seva presentació", ha assenyalat preguntada per l'assumpte en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest divendres. "El mateix Institut Cervantes ja ha explicat les circumstàncies en què s'ha produït", ha afegit Sáenz de Santamaría.

L'Institut Cervantes ha defensat aquest divendres que va ser l'ambaixada d'Espanya a Holanda qui va prendre la decisió perquè es tractava d'un acte que tenia lloc en "circumstàncies especials". "No es donaven prou garanties perquè l'acte pogués transcórrer en un àmbit cultural sense entrar en política, tal com és la voluntat de l'Institut Cervantes en totes les activitats del programa", ha dit el director comercial de l'organisme.

stats