Política 29/11/2012

Sánchez-Camacho creu que el pacte entre CiU i ERC genera una ''gran inestabilitat'' a Catalunya

La líder del PP condiciona un possible suport a Mas a la renúncia del referèndum per part de CiU, però tampoc ho garanteix

Acn
2 min
Alícia Sánchez-Camacho a Onda Cero

BarcelonaAlícia Sánchez-Camacho ha denunciat que Artur Mas ja havia pactat en secret el suport d'ERC en cas que no tingués majoria absoluta. Creu, però, que la situació actual és de ''gran inestabilitat'' per a Catalunya perquè la prioritat dels dos partits és el referèndum i no la sortida de la crisi. De fet, Sánchez-Camacho posa en dubte que ERC pugui donar suport a uns pressupostos amb ajustaments de més de 4.000 milions d'euros, i per això qualifica la situació de ''molt difícil''. Per Sánchez-Camacho, seria una ''gran notícia'' que Mas abandonés la idea del referèndum, però tot i així no asseguraria el seu suport a CiU perquè mantindrien una actitud de ''desconfiança'' per l'incompliment d'acords per part de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Onda Cero, Alícia Sánchez-Camacho ha qualificat ''d'enorme dificultat'' la situació que viu Catalunya en aquests moments i ha explicat que es generarà una ''gran inestabilitat'' al país amb el pacte entre CiU i ERC. Per Sánchez-Camacho, Artur Mas ja havia fet un ''pacte secret'' amb ERC per si no assolia la majoria absoluta, que seria aquest suport ''decisiu'' per la investidura. Segons la líder del PP a Catalunya, el dubte és en referència a temes importants com els pressupostos, perquè ERC no està disposada a acceptar uns ajustaments de més de 4.000 milions d'euros.

En aquest sentit, lamenta que el referèndum sigui la prioritat de Mas i Junqueras, abans que no pas sortir de la crisi. Per això, ha assegurat que perquè CiU pugui comptar amb el suport del PP en algunes situacions cal que abandoni la idea del referèndum i renunciï a l'agenda nacional, perquè el PP és un partit ''responsable''. Tanmateix, ha assegurat que hi ha una gran ''desconfiança'' amb CiU, perquè ha incomplert diversos acords durant els dos anys de legislatura, i per això tampoc no ha mostrat convenciment en aquest suport. Segons la líder del PP, CiU ha actuat de forma ''deslleial''.

Per Alícia Sánchez-Camacho seria una ''gran notícia'' que Mas deixés el referèndum, perquè almenys es veuria ''un govern que treballaria pels problemes reals dels catalans'' en un moment de ''gran incertesa''.

stats