Política 02/10/2019

Sánchez també es planteja l'aplicació de la llei de seguretat nacional a Catalunya

Insisteix que també s'ha estudiat el 155 per fer front a "qualsevol desafiament" de la Generalitat

Ara
1 min
Pedro Sánchez: l'únic candidat que ha fracassat en una investidura i ha triomfat amb una moció de censura

BarcelonaPedro Sánchez confirma que està disposat a tot si la Generalitat opta per la desobediència o se situa fora de la llei. Després que en els últims dies hagi amenaçat amb una nova aplicació del 155, el president espanyol en funcions afirma ara que també es planteja, si cal, fer ús de la llei de seguretat nacional a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem fet el que ha de fer tot govern, prevenir. Tenir en compte qualsevol tipus d'escenari, i estudiar quines són les capacitats, els instruments que es tenen damunt de la taula, ja sigui el 155 o la llei de seguretat nacional per afrontar qualsevol desafiament", afirma en una entrevista aquest dimecres a 'El Confidencial', en què assegura que tota possible resposta de la Moncloa es farà sota els criteris de "proporcionalitat, "fermesa democràtica" i "unitat" amb la resta de forces estatals.

La llei de seguretat nacional, en el seu article 24, preveu que el consell de ministres pugui requerir els governs autonòmics perquè aportin els "mitjans humans i materials necessaris [...] per a l'efectiva aplicació dels mecanismes d'actuació". Un precepte que permetria al govern espanyol assumir el control dels Mossos sense haver d'intervenir tota l'autonomia catalana.

Sánchez no precisa en l'entrevista –de la qual només s'ofereix un avançament– si l'eventual control de la Generalitat es farà de manera gradual abans d'un hipotètic 155. El socialista afirma, per contra, que s'ha estudiat "tots els escenaris negatius" i que esperarà a veure els "passos que fa la Generalitat en les pròximes setmanes".

stats