Política 27/08/2019

SCC demanarà reunions amb Cs, PP, PSC i comuns per mantenir una "bona relació" amb els partits

La iniciativa arriba després de les crítiques rebudes des de Cs per les declaracions del nou president, Fernando Sánchez Costa

A. Mascaró
2 min
El nou president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaLa tempesta a Societat Civil Catalana (SCC) ja ha traspassat l'àmbit intern i s'ha estès als partits polítics. Des de principis d'agost, primer el PP i després Ciutadans s'han afegit a les crítiques per l'estratègia de l'entitat, que des de la presidència de José Rosiñol (passant per Josep Ramon Bosch i l'actual líder, Fernando Sánchez Costa) ha mantingut un to més moderat i de recerca del diàleg amb sectors independentistes. És per això que l'entitat sol·licitarà una reunió a tots els partits constitucionalistes (PP, PSC, Ciutadans i comuns). "Volem mantenir una relació fluida amb tots els partits", apunten fonts de SCC.

La plataforma, que va néixer amb vocació civil i independent dels objectius dels partits (tot i que la formen membres del PP, Cs i el PSC), va liderar les grans manifestacions constitucionalistes de l'octubre del 2017. No obstant això, el trencament del bloc constitucionalista i el canvi de govern a Madrid han generat una dinàmica de confrontació entre partits que també ha esquitxat SCC.

L'últim representant que ha criticat obertament SCC va ser el president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, que ahir va acusar l'entitat d'"abraçar les tesis" de Pedro Sánchez i del PSC en una entrevista a Europa Press (aquest dimarts, l'entitat unionista Movimiento Cívico 12 de Octubre també s'ha afegit als retrets). El detonant de la polèmica van ser les declaracions que l'acabat d'elegir president de l'entitat, Fernando Sánchez Costa, va fer a principis d'agost a Europa Press, quan va dir que "no es pot dir 'no' a dos milions de persones" i va declarar que algunes reivindicacions que "han donat ales" a l'independentisme tenen elements a considerar (unes paraules que també li van costar el descontentament públic del vicepresident de l'entitat, Xavier Marín).

Tot i que posteriorment Sánchez Costa va matisar les seves declaracions en un article a 'El Mundo', en què va insistir que el missatge de l'entitat no ha canviat i es basa en el respecte per la Constitució i la recerca de la "concòrdia", les crítiques del partit taronja no han cessat. No obstant això, fonts de SCC consideren Cs "un partit constitucionalista molt important a Catalunya" i insisteixen en la seva voluntat de mantenir-hi una "bona relació".

Per aquest motiu, Sánchez Costa vol començar de zero amb totes les formacions de l'espectre constitucionalista per intentar suavitzar les tibantors. Tot i que l'entitat encara no ha fet la sol·licitud de reunió formal a tots els partits (Sánchez Costa es va estrenar a finals de juny en el càrrec i hi ha hagut l'agost pel mig), fonts de SCC apunten que les farà a partir del setembre.

stats