Política 22/05/2018

El secretari d'estat d'Hisenda, citat a declarar per prevaricació i malversació quan era alcalde

S'investiguen suposats pagaments fraudulents a una empresa per feines no realitzades

Efe
1 min
El secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, en una imatge d'arxiu

JaénEl secretari d'estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, ha sigut citat a declarar en un jutjat de Jaén com a investigat pels delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i falsedat, per contractes de l'època en què va ser alcalde d'aquest municipi andalús. Segons han informat a Efe fonts del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA), la investigació judicial es va iniciar arran d'una querella presentada pel grup municipal socialista de l'Ajuntament de Jaén i va ser incoada el desembre del 2017 al jutjat d'instrucció número 2 d'aquesta ciutat. Estan investigades quatre persones, entre elles l'exalcalde, que han sigut citades a declarar el 5 de juny.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha avançat la Cadena Ser, els fets investigats es refereixen a la seva etapa com a alcalde de Jaén, entre juny del 2011 i novembre del 2015, quan presumptament va ordenar en contra dels informes de l'interventor diversos pagaments a l'empresa Matinsreg, encarregada del manteniment de les fonts ornamentals de la ciutat. Les diligències prèvies indiquen que suposadament es facturaven de forma falsa gran quantitat d'hores de treball no realitzades, d'impossible execució amb el personal de l'empresa, cosa que va suposar un cost per a l'Ajuntament superior als 3,6 milions d'euros.

Durant la investigació, segons ha informat el TSJA, s'ha recaptat documentació de l'Ajuntament de Jaén, de l'Agència Tributària i un informe de la Unitat de Delictes Econòmics de la Guàrdia Civil. Dijous declararan 5 persones en qualitat de testimonis, entre elles l'actual interventor de l'Ajuntament de Jaén.

stats