Política 31/05/2019

El Senat no reprovarà Hernando per haver dit a Romeva: "Que es foti, el desgraciat"

La mesa no atén la petició d'ERC de modificar el diari de sessions per incloure-hi l'expressió

Agències
1 min

MadridEl Senat no reprovarà el senador del PP Rafael Hernando per haver dit al senador Raül Romeva "que es foti, el desgraciat", en la sessió constitutiva de la cambra alta després d'interrompre la seva fórmula d'acatament de la Constitució, que va fer íntegrament en català i "com a pres polític". Ha respost així a una petició d'ERC que demanava que se'l reprovés per la seva actuació i que s'incloguessin les paraules ofensives al diari de sessions.

L'assumpte va ser estudiat en la reunió que dimecres va celebrar la mesa del Senat, de la qual Hernando és membre, i les seves decisions les ha donat a conèixer avui ERC a través de l'escrit oficial de resposta.

En aquest document, el president del Senat, Manuel Cruz, comunica a la portaveu d'ERC, Mirella Cortès, que "no hi ha curs procedimental" per reprovar-lo i que "no procedeix" atendre la seva sol·licitud de "rectificació" del diari de sessions, d'acord amb l'article 190 del reglament del Senat. Aquest article diu: "Les intervencions i acords de les sessions del ple de la cambra, de la diputació permanent i de les comissions, quan aprovin definitivament lleis o celebrin sessions informatives amb membres del Govern, es reproduiran en el diari de sessions, en què també quedarà constància de les incidències produïdes".

stats