Política 22/05/2017

El sindicat majoritari dels funcionaris de l'Estat avisa els empleats públics que han d'acatar la Constitució si no volen perdre la feina

El president del CSIF, Miguel Borra, recorda als funcionaris que si reben una ordre il·legal han de denunciar-ho. També nega que la Generalitat pugui absorbir els treballadors de l'Estat a Catalunya en cas de desconnexió

Núria Orriols
2 min
En una jornada electoral normal  hi treballen 4.500 persones, i bona part són funcionaris.

BarcelonaEl president del sindicat del Centre Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), Miguel Borra, ha demanat aclariments a la Generalitat arran de la informació que publica 'El País' sobre la llei de transitorietat que estableix, entre altres coses, que els funcionaris de l'administració general de l'Estat passaran automàticament a dependre de la Generalitat en cas de desconnexió. "Això és impossible", ha afirmat Borra, després de reunir-se amb el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. per abordar la situació dels funcionaris en el marc del Procés. El CSIF és el sindicat majoritari dels funcionaris de l'administració general de l'Estat i el passat dia 10 ja es va reunir amb la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, per la mateixa qüestió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Borra, del contingut de la reunió es desprèn que Millo i el CSIF mantenen la mateixa posició amb relació a com reaccionar a la llei de transitorietat jurídica. Borra ha avisat que en cas que els funcionaris cometin accions il·legals s'hi juguen el sou i la feina perquè han d'actuar d'acord amb l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i la Constitució. "Si complissin amb alguna ordre il·legal cometrien una infracció i podrien perdre el seu nomenament", ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació a la seu de la delegació del govern espanyol a Barcelona. Ha recordat que la llei reconeix com a "falta molt greu" no acatar la Constitució.

Borra ha recordat als funcionaris que es recomana seguir un protocol d'actuació en cas que detectin il·legalitats. Ha parlat de tres accions en cas que interpretin que se'ls ha donat una ordre que contradiu la llei: demanar una inspecció a la conselleria corresponent, posar els fets en coneixement de la fiscalia i avisar el mateix sindicat.

Concretament, en relació al que disposa l'esborrany de la llei de transitorietat publicat pel diari 'El País', Borra ha assegurat que no és possible que un personal laboral passi a dependre d'un altre ocupador diferent, ja que no està reconegut en l'ordenament jurídic. I que, en aquest sentit, tant Millo com Sáenz de Santamaría, els han assegurat que cap funcionari quedarà "desemparat". "[Des del govern espanyol] Ens transmeten un missatge de tranquil·litat", ha afirmat el president del sindicat.

stats