Política 23/06/2017

El TC admet a tràmit el recurs que el PP i Cs van presentar contra els pressupostos per les partides del referèndum

És el tercer recurs que admet a tràmit l'alt tribunal després que també en presentessin el govern espanyol i el PSOE

Acn
1 min
La seu del Tribunal Constitucional, a Madrid.

MadridEl Tribunal Constitucional ha admès a tràmit aquest divendres el recurs que el PP i Cs van presentar contra les partides dels pressupostos de la Generalitat destinades al referèndum. Els magistrats de l'alt tribunal ja van admetre a tràmit el mes passat el recurs que va presentar per la seva banda el PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El mateix tribunal, però, ja va suspendre els comptes de forma cautelar el 4 d'abril, quan va admetre a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol, que incorporava la petició de la suspensió automàtica dels preceptes impugnats. Com el que va presentar el govern espanyol, el recurs de PP i Cs es dirigeix contra els apartats 1 i 2 de la disposició addicional 40, que preveu el finançament del referèndum, i diversos articles que consideren que també hi fan referència.

El TC enviarà ara la documentació de la demanda al Congrés de Diputats i al Senat, així com al govern espanyol i al Parlament de Catalunya, que disposaran de quinze dies per personar-se en el procés i formular les al·legacions que considerin convenients.

stats