Política 22/10/2011

'The Guardian' es fa ressò de la candidatura de Broggi al Senat

Ara
1 min
Moisès broggi: "La vellesa és interessant, veus com el cos se'n va"

BarcelonaEl diari britànic The Guardian s'ha fet ressò de la candidatura del centenari Moisès Broggi al Senat, que serà el cap de llista de la coalició d'ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

The Guardian entrevista el cirurgià de 103 anys en qualitat de candidat de més edat de la democràcia espanyola, i explica que el salt de Broggi a la política a una "edat tan infreqüent" respon a què, per al català, "l'estat del món i de la seva estimada Catalunya mereix un últim brot d'activisme".

"El partit em va nominar", explica Broggi. "Sempre m'ha interessat la política i a la meva terra la situació és especialment interessant a causa dels problemes que hi ha avui dia". En aquest context, el diari menciona les retallades en salut del Govern.

The Guardian elabora un perfil de Broggi en què destaca el seu paper de cirurgià per a les Brigades Internacionals durant la Guerra Civil.

El diari explica també que Broggi veu paral·lelismes entre Catalunya i altres nacions sense estat com Escòcia, i que el candidat d'ERC es partidari d'una separació amistosa d'Espanya, cosa que veu complicada a curt termini.

L'article també apunta que, en tant que ERC -anteriorment part del govern català, explica- avui forma part d'una "petita coalició separatista", és difícil que Broggi acabi formant part del Senat.

stats