POLÍTICA
Política 02/04/2013

El Govern desestima cinc indemnitzacions derivades del cessament de les "corrides de toros"

L'executiu considera que els professionals afectats poden exercir la seva activitat en altres sectors o fora de Catalunya

M. Toro / O. March
1 min

BarcelonaEl Govern ha desestimat aquest dimarts, en la reunió del consell executiu, cinc sol·licituds d'indemnització presentades per empreses i particulars que van reclamar compensacions econòmiques derivades de la prohibició de les corrides de toros a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiu ha pres aquesta decisió després d'haver rebut el dictamen favorable de la Comissió Jurídica Assessora, en considerar que la normativa aprovada l'agost del 2010 –per la qual es prohibien les corrides de toros a Catalunya– no afecta el lliure exercici de l'activitat d'aquests professionals, tant a la resta de l'Estat com en qualsevol altre país on s'autoritzi aquest tipus d'espectacle o en sectors diferents al taurí. Els demandants eren una empresa de transport de bestiar, un equip mèdic, una agència de comunicació i publicitat i dues empreses ramaderes.

La modificació de la llei de protecció dels animals, que va entrar en vigor l'1 de gener del 2012, instava el Govern a fixar l'import de la compensació econòmica que havien de rebre els afectats per la prohibició de les corrides. Des de llavors, es van rebre 29 sol·licituds d'indemnització, dotze de les quals van ser desestimades per l'executiu el desembre del 2012.

stats