Política 15/11/2014

Espadaler: "L'acord amb el govern central per la consulta serà inevitable"

El secretari general d'Unió demana a Mas la mateixa "serenitat" per esgotar la legislatura que amb el 9-N

Ferran Casas
2 min

L'Hospitalet de LlobregatEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha criticat avui l'actitud hostil del govern central amb l'exercici del dret a decidir i ha denunciat el "gran atemptat" a l'estat de dret que fa la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, "fent de portaveu de la Fiscalia". Segons Espadaler l'única resposta que haurien de donar Mariano Rajoy i el PP hauria de ser "política i articulada des del diàleg i les urnes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'espera de la resposta formal de la carta d'Artur Mas a Rajoy, ha afirmat que cal "una sortida". "Estem a l'espera que vingui la política, perquè l'única sortida no són els tribunals, i el tema català no es tanca el 9-N". En aquesta línia ha afirmat que Unió vol un acord per una "consulta pactada" i que serà "inevitable" que aquest acord s'obri pas. La puixança de Podem constitueix un còctel preocupant.

Espadaler, que ha agraït la feina feta pel 9-N a Joana Ortega i Joan Rigol, ha fet l'informe del comitè de govern d'Unió, que s'ha reunit aquest dissabte al matí a l'Hospitalet i ha indicat que "el còctel" entre el problema català i la puixança dels "populistes" de Podem no pot ser desatès per Rajoy. Un populisme que potser "omplirà urnes i parlaments" però que no donarà resposta als problemes de la societat.

La paradoxal pèrdua de suport d'ERC

Pel que fa a la situació política catalana, ha lamentat la paradoxa que "quan hem complert el programa electoral perdem el suport parlamentari", en referència a ERC. Pel que fa a l'escenari que s'obre, Unió aposta per l'estabilitat, pel no-avançament de les eleccions: "El que reclamem nosaltres és continuïtat i estabilitat". En aquest sentit ha indicat que "la resposta és la serenitat", la mateixa que ha permès a Mas "poder fer el 9-N". En aquest sentit ha convidat el Govern a presentar els pressupostos.

Per ell la prioritat ha de ser, a nivell de calendari, pensar en les municipals i no en la gestió del calendari electoral.

stats