Política 08/12/2012

Unió acusa Vila d'Abadal de crear un debat "fictici" per justificar la seva marxa

Marta Llorens assegura que dins del partit hi caben "des de moderats fins a independentistes"

Efe
2 min
Josep A. Duran i Lleida, acompanyat de la portaveu d'Unió, Marta Llorens, es va presentar amb crosses a la roda de premsa a causa d'una lesió al genoll.

BarcelonaLa portaveu d'Unió, Marta Llorens, creu que l'alcalde de Vic i ja ex militant democristià, Josep Maria Vila d'Abadal, ha estat "deslleial" al partit i ha muntat un debat "fictici" en sostenir que Unió és antiindependentista, la qual cosa "no és certa". "Des del congrés del partit del mes de maig fins avui, el discurs d'Unió no ha canviat: era, és i segueix sent confederal; Unió era, és i segueix sent defensora de la justícia social i de l'economia social de mercat", ha subratllat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Llorens, "Unió és un partit confederal on tenen cabuda des de moderats fins a independentistes"; això sí, és "un partit que no contribuirà a fer bones les tesis d'Aznar: abans es trencarà Catalunya que s'independitzarà". "Ens mantindrem ferms i no ens deixarem arrossegar per posicions extremes i rupturistes", ha afegit. La portaveu d'Unió ha criticat el "cert menyspreu" que ha mostrat Vila d'Abadal "cap a Unió en general, però sobretot cap a la direcció -ell en va formar part fins a l'últim congrés-, i especialment cap als independentistes que, a diferència d'ell, volen continuar defensant les seves tesis dins del partit".

La decisió de l'alcalde de Vic sembla que ha arrossegat fins ara una quarantena de militants, que han anunciat públicament la seva intenció d'abandonar el partit. La portaveu d'Unió ha indicat que, en la majoria dels casos, les cartes de baixa no han arribat encara a la seu d'Unió. "Ens estem assabentant primer de les baixes pels mitjans", ha protestat. S'ha referit també als cinc militants del col·lectiu El Matí, que després de perdre en el XXIII congrés, fa vuit anys, ja van anunciar que abandonarien el partit, "encara que incomprensiblement no ho han formalitzat fins ara", ha apuntat. "Potser hi haurà més baixes, però en cap cas podem parlar de ruptura en el partit. No hi ha risc de fractura", sosté Llorens, que considera les baixes "escasses en nombre" en comparació amb els milers de militants d'Unió.

La portaveu d'UDC ha afegit que Vila d'Abadal diu "falsedats" quan afirma que la direcció nacional li va negar la possibilitat d'anar a les llistes de les eleccions del 25-N. Llorens ha explicat que "Vila va exigir anar en els primers llocs de la llista, i l'executiva de la intercomarcal de Barcelona Comarques va interpretar que no era el millor candidat perquè un any abans havia declarat públicament que no repetiria com a diputat perquè era una pèrdua de temps i que per això no feia iniciatives parlamentàries." "No eren les millors credencials perquè els companys de la Intercomarcal optessin per ell com a candidat al Parlament", ha apuntat.

Sobre la possibilitat que els militants donats de baixa demanin l'admissió a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Llorens ha afirmat que és en tot cas una decisió dels partits que rebin la sol·licitud d'accés, però li "sorprèn" que Vila d'Abadal demani generositat a d'altres formacions, especialment a CDC, perquè "donin aixopluc" a la gent que se'n va d'Unió.

stats