Política 03/04/2014

El bisbe de Santander diu que morir per la pàtria és una “virtut religiosa”

Vicente Jiménez crida a preservar la "indissoluble unitat d'Espanya" i afirma que tenim "l'obligació de donar la vida per la pàtria"

Agències
1 min
Funeral institucional per Adolfo Suárez, celebrat aquest dimecres a Santander / EFE

SantanderCal preservar la "indissoluble unitat d'Espanya". Tenim "l'obligació de donar la vida per la pàtria". Aquestes dues frases no han estat pronunciades per un militar sinó per un membre de la jerarquia catòlica espanyola, el bisbe de Santander, Vicente Jiménez Zamora. Les va pronunciar aquest dimecres i ho va fer, justament, durant el funeral institucional que Cantàbria ha dedicat a Adolfo Suárez. Una nova polèmica que barreja polític i púlpits només dos dies després que el cardenal Rouco Varela molestés pràcticament tota la classe política amb els seus comentaris sobre la possibilitat d'un nou conflicte militar a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el bisbe de Santander, Vicente Jiménez Zamora, el llegat de l'expresident espanyol Adolfo Suárez ha de fer que el "conjunt" dels ciutadans siguin conscients de la necessitat de "construir la casa comuna" i preservar "la indissoluble unitat de la nació espanyola". Paradoxalment, tenint en compte que Jiménez Zamora és un religiós, aquesta tasca s'ha de fer, si cal, per la violència, ja que tenim una "obligació de donar la vida per la pàtria". Segons el bisbe, donar la vida per la pàtria és un deure "no només dels governants sinó de tots els ciutadans", segons informa Europa Press.

Les paraules de Jiménez Zamora van ser pronunciades aquest dimecres durant la seva homilia en el funeral institucional per Adolfo Suárez organitzat pel govern i el Parlament de Cantàbria a la catedral de Santander. Tot i les apel·lacions al deure de donar la vida per la pàtria, Jiménez Zamora va qualificar Suárez com el "principal artífex de la reconciliació entre els espanyols" i com el "president de la concòrdia".

stats