POLÍTICA
Política 21/05/2013

280.000 euros per arranjar el Valle de los Caídos

L'Estat publica al BOE la convocatòria del concurs per adjudicar les obres d'arranjament de l'espai ideat per Franco

Ara
2 min
El Valle de los Caídos, monument per excel·lència del franquisme

BarcelonaEl 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE) en té d'amagades. L'última, la licitació d'unes obres d'arranjament i restauració del Valle de los Caídos en ple temporal econòmic, i la tensió social que porta associada, ni més ni menys que per valor de 286.845 euros. Concretament, es tracta d'unes obres de restauració de la basílica de la Santa Cruz del Valle de los Caídos. Ho va publicar el BOE del 17 de maig, que explicitava que les obres tindran una durada de quatre mesos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es dóna el cas que l'anunci de la restauració del monument per excel·lència del feixisme franquista es va fer públic pocs dies després que la delegada del govern espanyol a Catalunya encengués de nou la polèmica en homenatjar a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca la División Azul, que va combatre al costat de l'exèrcit nazi d'Adolf Hitler.

Franco, Primo de Rivera i la seva "gloriosa croada"

Al Valle de los Caídos hi reposen les restes mortals del mateix dictador Franco, del fundador de la Falange Española, José Antonio Primo de Rivera, i més de 30.000 combatents de la Guerra Civil espanyola. El va idear Franco per "perpetuar la memòria dels caiguts de la nostra gloriosa Croada".

El diputat d'ERC al Parlament Pere Aragonès ha denunciat amb el 'hashtag' #cosesdelboe elements sorprenents del BOE, com les obres al Valle de los Caídos. Aquest dilluns ha revelat que el butlletí oficial publica el cost de la vigilància de la Delegació del govern espanyol a Catalunya, que comanda Llanos de Luna, i del seu parc mòbil, servei adjudicat per 785.331,28 euros. Coses del BOE.

stats