"Ves al metge!": polèmica al Congrés per la reacció d'un diputat del PP al discurs d'Errejón sobre la salut mental

Romero ha demanat disculpes per "una frase desafortunada"

2 min
Íñigo Errejón

BarcelonaA totes les cambres legislatives hi ha xiuxiueig –menys des que el covid ha limitat els aforaments– i el Congrés de Diputats ha sigut sempre seu de disputes soterrades sense micròfon. Aquest dimarts un crit del diputat del PP Carmelo Romero ha desfermat la polèmica. "Ves al metge!", ha recomanat a Iñigo Errejón quan ha acabat el seu discurs centrat en la salut mental. "Hem de doblar el nombre de psicòlegs en la salut pública perquè que algú t'acompanyi quan estiguis sol i ho estiguis passant fatal no pot ser un luxe per a qui s'ho pot pagar", havia acabat dient Errejón tot just abans del crit de Romero. La desaprovació de bona part de l'hemicicle s'ha fet notar immediatament amb crits al diputat del PP i un aplaudiment tot seguit dirigit al líder de Més País.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, li ha respost que sentia "total empatia" sobre la importància i urgència del tema, i també li ha agraït que s'apartés del to aspre del Congrés i preguntés per un tema que no fos estrictament polític. Les malalties mentals també s'han multiplicat a conseqüència de la pandèmia, segons indiquen múltiples estudis. El diputat popular s'ha acabat disculpant a Twitter pel seu comentari fora de to: "Ha sigut una frase desafortunada".

"He sentit rialles a la bancada de la dreta quan preguntava per una qüestió tan important com la pandèmia de la salut mental", havia començat Errejón la seva intervenció. S'ha referit a dades de l'últim baròmetre del CIS, que recull que "sis de cada deu espanyols tenen símptomes de depressió i ansietat" i també ha subratllat que, segons dades del govern espanyol, "cada dia se suïciden deu persones". "No és un tema de la màxima actualitat però sí de la màxima importància", ha subratllat. Un cop ha acabat la sessió de control, Errejón ha lamentat a Twitter la reacció d'alguns diputats del PP: "Que diputats de la dreta m'hagin cridat 'ves al metge' per preguntar avui al president per la salut mental demostra tot el que queda per fer. Mai més l'estigma ni la vergonya", ha piulat Errejón.

stats