Política 03/04/2017

Viladrau convida els militars que fan maniobres al municipi a adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum

L'exèrcit espanyol farà exercicis militars als municipis de Viladrau, Arbúcies i Riells-Viabrea aquest dilluns, dimarts i dimecres

Ara
2 min
Imatge de l'Ajuntament de Viladrau

BarcelonaL'Ajuntament de Viladrau (Osona) ha emès un ban per informar els veïns que des d'aquest dilluns i fins dimecres l'exèrcit espanyol farà exercicis militars en els municipis de Viladrau, Arbúcies i Riells-Viabrea. Al comunicat -signat per l'alcaldessa, Margarida Feliu (ERC)-, s'informa que el consistori, juntament amb l'ANC de Viladrau, farà entrega al grup de 80 militars de fulletons informatius" perquè s'adhereixin al Pacte Nacional pel Referèndum".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldessa ha dit: "En aquests moments importants per a tothom, la democràcia posa en el mateix cantó a tots els que hi creiem, tant els que estem a favor de la República Catalana com els que no ho veuen clar". Per aquest motiu, el comunicat insta els vilatans que aprofitin l'ocasió per parlar amb els militars i comentar-los que individualment es poden sumar al Pacte Nacional pel Referèndum "molt fàcilment" a través de la web de la campanya.

A través d'un company de consistori, Margarida Feliu es va assabentar aquest divendres dels exercicis militars que un grup de 80 soldats de l'exèrcit espanyol faria a la zona des d'aquest dilluns i fins dimecres. Feliu ha explicat que van rebre la notícia amb sorpresa: "No ens agraden especialment aquest tipus de visites". I ha remarcat que els exercicis de l'exèrcit espanyol són tota una provocació de cara als ciutadans. "Si aquesta feina necessita la pràctica d'exercicis d'aquest tipus, que es busquin llocs que ja estiguin militaritzats".

Alguns dels veïns ja els han fet conèixer que de cap manera volien que els militars passessin per les seves propietats. L'alcaldessa ha volgut deixar clar que en el moment actual que viu el país, "en què Catalunya vol ser una república moderna", els exercicis militars són actuacions "anacròniques", tot i que ha recordat que les competències municipals no permeten prendre mesures de prohibició al respecte. Per aquest motiu Feliu ha demanat als veïns que siguin "el màxim de respectuosos amb qualsevol persona que visiti Viladrau".

L'alcaldessa ha explicat que, com a consistori, i per demostrar que Catalunya és un país de pau, "on els exèrcits no són ben bé un instrument que vagi en aquesta línia", aquest dilluns a les 20.30 h s'ha convocat un ple extraordinari per sotmetre a votació l'adhesió del Viladrau als municipis desmilitaritzats, cosa que ja han fet poblacions com Celrà (Gironès). Previsiblement, la moció tirarà endavant amb els 5 vots de l'equip de govern (ERC i PDECat), tot i que falta per conèixer la posició que adopten els regidors a l'oposició, de la formació Alternativa.

stats