Societat 15/02/2017

L'Exèrcit comunica que farà maniobres militars a Celrà i l'alcalde els contesta que no els vol al poble

Fins a 80 soldats es desplegaran a peu i amb vehicle per camins rurals dilluns que ve per fer una marxa d'enduriment

Ara
1 min
L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, penjant el comunicat que recorda a l'exèrcit que no volen que facin militars dins el terme municipal,

BarcelonaL'Exèrcit ha comunicat als Ajuntaments de Girona i Celrà que dilluns vinent farà maniobres militars per camins rurals dels dos termes municipals. El ministeri de Defensa té previst fer una marxa d'enduriment a la zona que implicarà desplegar una vuitantena de soldats i quatre camions lleugers i dos autobusos. Segons explica l'ACN, l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), ja ha respost que, de cap de les maneres, vol soldats recorrent el poble.

El consistori ha penjat un comunicat oficial en diferents punts del municipi on recorda que "no es poden dur a terme maniobres militars en tot el terme municipal de Celrà". També l'enviaran al ministeri de Defensa, a la subdelegació del govern central i a la Generalitat.

L'equip de govern municipal de Celrà recorda que el 8 de novembre el consistori va aprovar per unanimitat una moció per rebutjar la presència de l'Exèrcit i les maniobres en espais que no siguin estrictament militars. Considera que les properes pràctiques no són res més que "una estratègia" per atemorir-los. "Fins ara mai havien vingut a fer maniobres; no és casualitat", ha explicat el batlle a l'ACN. L'Ajuntament de Girona encara no s'ha pronunciat, però la CUP ja ha demanat a l'alcaldessa que mogui fitxa i "prengui mesures immediates per impedir la presència de l'Exèrcit".

L'alcalde de Celrà espera que el ministeri de Defensa reculi i desconvoqui les pràctiques. Si no, anuncia que es mobilitzaran per impedir que es facin les maniobres. L'Ajuntament de Girona, tot i que ha rebut el comunicat de l'Exèrcit, encara no s'ha posicionat. La CUP ha instat en un comunicat a l'alcaldessa Marta Madrenas a fer-ho, recordant la moció aprovada pel consistori el setembre de l'any passat per desmilitaritzar les comarques gironines.

stats