Política 19/06/2014

Un centenar de voluntaris de l'Ajuntament reparteixen banderes d'Espanya en el recorregut de la desfilada reial

Cada repartidor porta un carretó amb més de mil banderoles perquè el públic monàrquic animi l'acte

Europa Press
1 min
Ciutadans al carrer per seguir la desfilada de la proclamació de Felip VI com a rei d'Espanya / EFE

MadridUn centenar de voluntaris de l'Ajuntament de Madrid estan repartits des de primera hora del matí en el recorregut pel qual circularan els reis d'Espanya, Felip i Letícia, quan surtin del Congrés dels Diputats. Els voluntaris reparteixen banderoles amb els colors de la bandera oficial d'Espanya a tots els curiosos que comencen a acostar-se al centre de la capital i que volen portar aquest símbol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els voluntaris, que porten armilles taronges amb el distintiu 'Voluntari per Madrid', tenen l'encàrrec de distribuir les ensenyes i animar al pas de la comitiva, ha assegurat a Europa Press una de les persones reclutades.

Segons han explicat, la seva tasca de voluntariat no es limita a la jornada d'avui, sinó que solen donar suport desinteressadament en les ocasions en què se'ls requereix, com ja va passar amb la visita del Papa a Madrid i amb nits temàtiques especials com la Nit en Blanc.

Cadascun porta un carret amb més de mil banderoles en paquets de 25 peces, moltes de les quals ja han estat repartides. "Un grup de francesos se n'ha dut cinc paquets", explicava una de les voluntàries.

La policia, paral·lelament, intentarà impedir el 'xoc de banderes', o és possible que confisqui banderes republicanes, si considera que poden provocar enfrontaments o aldarulls amb els monàrquics.

stats