Política 17/09/2019

Xavier Domènech revela que li van oferir formar part del Consell d'Estat

L'exlíder dels comuns rebutja un govern de concentració per respondre a la sentència de l'1-O

Ara
2 min
Domènech augura una "proposta realista" després d'intentar investir Jordi Sànchez

BarcelonaUn any després de la seva renúncia com a coordinador de Catalunya en Comú, secretari general de Podem i diputat al Parlament, Xavier Domènech ha revelat aquest dimarts que li van oferir formar part del Consell d'Estat. "Vaig dir que no, perquè amb la situació que hi havia a Catalunya em semblava evident que no. I a part, no sé què hi havia de fer jo allà", ha explicat en una entrevista a TV3. De fet, Domènech ha explicat que durant aquests mesos no li han ofert tornar a la primera línia política però que ha mantingut el contacte amb molts representants polítics.

Arran de les negociacions entre el PSOE i Podem per a la investidura de Pedro Sánchez, Domènech ha criticat l'actitud dels socialistes a qui ha acusat de no tenir "cap proposta" per a Catalunya. "El problema de Catalunya només té una solució: preguntar a la ciutadania què vol", ha afirmat. En aquest sentit, ha avisat el PSOE que, malgrat tanquin la porta a un referèndum d'autodeterminació, "algun dia s'hauran de girar i assumir que cada cop que es desperten Catalunya segueix allà".

Per a Domènech, el gir de Ciutadans ha servit perquè "s'evidenciïn moltes cartes", sobretot per part del PSOE, ha dit, i que se sàpiga "que comparteixen totes les condicions" que va fixar aquest dilluns el líder del partit taronja, Albert Rivera, entre les quals hi havia fixar un calendari per aplicar l'article 155 a Catalunya.

A l'excoordinador de Catalunya en Comú també el va sorprendre "el canvi de to i de discurs" que hi va haver per part dels comuns i d'ERC després de les eleccions municipals. Domènech ha assegurat que va donar per fet un pacte entre els republicans i Barcelona en Comú. "Es va produir un escenari inesperat", ha afirmat en relació als vots que va oferir Manuel Valls.

Rebutja un govern de concentració com a resposta a la sentència de l'1-O

Tot i que després del 21-D Xavier Domènech va proposar un govern d'independents per fer front al que considerava que era un "moment de resistència", ara creu que un govern de concentració per respondre a la sentència de l'1-O no és una bona opció. "¿Una suma de partits ara per fer què?", s'ha preguntat Domènech, que ha retret a l'independentisme la seva falta d'estratègia.

En aquest sentit, ha defensat buscar una "unitat" que vagi més enllà del debat sobre quin govern hi ha d'haver. "La justícia és cega, però la societat no pot ser cega davant la justícia", ha afirmat, després d'apostar perquè la ciutadania es mobilitzi de manera "sostinguda" per protestar per una sentència que, preveu, "serà molt dura".

stats