Política 09/02/2021

Yolanda Díaz entra en campanya i carrega contra el PSOE: "L'esquerra no es relata, sinó que es construeix des de baix"

Rosa Lluch reivindica els comuns com la "garantia" perquè hi hagi diàleg per resoldre el conflicte polític català

2 min
Yolanda Díaz, Rosa Lluch, Ada Colau i Laura López en l'acte d'aquesta tarda a Girona

BarcelonaLa ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha sigut l'última representant d'Unides Podem al govern espanyol a involucrar-se en la campanya dels comuns del 14-F i la que ha aprofitat per carregar amb més contundència contra el seu soci de govern a l'Estat, el PSOE. "Uns seran l'esquerra, però amb els fets demostrem que l'esquerra no es relata, sinó que es construeix des de baix", ha afirmat després d'avisar que la seva formació "no votarà mai a favor de retallades". I en aquest sentit, s'ha volgut dirigir als "socialistes de cor" per demanar el vot per a En Comú Podem el 14-F perquè creu que és "l'oportunitat de no construir relats sinó tenir la possibilitat de canviar la vida de la gent".

Malgrat les crítiques, en un acte a Girona, la ministra ha defensat la coalició estatal, perquè considera que ha servit per arribar a fites com la pujada del salari mínim interprofessional. "Complirem el programa electoral", ha avisat, i ha reiterat que Unides Podem batallarà perquè la llei per regular el preu del lloguer tiri endavant malgrat les reticències i les diferències que ara per ara els separen del PSOE. Hi ha posat èmfasi, també, la candidata per Girona, Rosa Lluch, que ha posat en valor la tasca de Díaz al govern espanyol malgrat els "errors" que s'hagin pogut cometre.

Lluch ha defensat traslladar a Catalunya l'escut social promogut a l'Estat per fer front a la pandèmia. "L'escut social no és només per protegir la gent, és una eina per a la recuperació econòmica", ha defensat. Entre altres mesures, la candidata ha recordat que els comuns proposen una renda covid per a les persones que no arriben al salari mínim. Per això l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reivindicat que En Comú Podem arribi a la Generalitat, per traslladar-hi la tasca feta a l'Ajuntament de Barcelona i revertir les "polítiques socials insuficients" del Govern de JxCat i ERC.

Garantia de diàleg

Ara bé, la ministra de Treball també ha volgut posar èmfasi en el paper que poden jugar els comuns en la qüestió nacional. Considera que és la formació que "estén la mà i dialoga" i que "es retroba i reinventa". En aquest sentit, ha assegurat que és la garantia per "estendre ponts entre les dues Catalunyes", que ha dividit entre JxCat i ERC d'una banda, i PSC, Cs, PP i Vox de l'altra. "La garantia del pacte territorial és En Comú Podem", ha afirmat, després de defensar una Espanya plurinacional. En aquest punt, Rosa Lluch li ha recollit el guant per demanar el vot que, ha dit, "val per tres": per aturar la dreta, per fer polítiques d'esquerres i per ser la "garantia del diàleg i l'entesa entre catalans".

A més, la ministra també s'ha referit a les paraules de Pablo Iglesias sobre la qualitat democràtica de l'Estat en una entrevista amb l'ARA i ha apuntat al PP. "Avui es polemitzava amb la democràcia. Gent que saqueja les arques públiques, que té les seves rendes en paradisos fiscals s'atreveix a parlar de democràcia", ha afirmat Díaz, referint-se al cas Bárcenas. "Per desgràcia, encara avui ens queda molt a fer al nostre país", ha conclòs.

stats