El Saló del Manga declara la guerra a les cues i tornarà a créixer

Els responsables del Saló del Manga no volen que es tornin a repetir escenes com les de la jornada del dissabte de l’edició anterior, quan es va suspendre la venda d’entrades i centenars de persones es van quedar a les portes de la Fira de Barcelona després de fer hores de cua. La pròxima edició, que tindrà lloc del 30 d’octubre al 2 de novembre, passarà d’ocupar 35.000 metres quadrats de superfície a 50.000. És el quart any seguit que l’èxit de públic obliga a créixer un saló que el 2011 només va tenir 12.000 metres quadrats. Ahir, en la presentació de la 20a edició de la fira, tant el cònsol del Japó, Shigeharu Orihara, com el director del Saló, Carles Santamaria, buscaven explicacions a l’èxit de l’esdeveniment en la popularitat de la cultura japonesa i l’element festiu d’un Saló del Manga que l’any passat ja va batre el seu rècord d’espectadors amb 115.000 visitants.

La guerra contra les cues també comportarà l’avançament de l’horari d’obertura a les 9 del matí, la inscripció prèvia dels aficionats que es disfressin -que continuaran accedint al recinte gratuïtament- i la limitació de les entrades per dia a un màxim de 20.000. “L’objectiu és que les cues siguin curtes -explicava ahir Santamaria-. Però pot passar que alguns dies pengem el cartell de sold out ”.

Un oasi de tranquil·litat

A més de la plaça Univers i dels palaus 1 i 2 de la Fira de Barcelona, que ja formaven part de l’edició anterior i que enguany s’aprofitaran íntegrament, el Saló incorporarà la segona planta del Palau 2. Aquest nou espai, anomenat L’Esperit del Japó, vol ser un oasi de tranquil·litat en el marc de la bullícia del Saló i mostrar la cultura tradicional japonesa a través d’activitats com la meditació, les teràpies naturals, xerrades, etc. “Serà el Saló dels contrastos”, vaticinava Santamaria, conscient del xoc entre aquestes activitats i els habituals campionats de cosplay i karaoke o les actuacions de l’escenari de la plaça Univers, que funcionarà ininterrompudament de 10 a 20 h.

Un any més creixeran les activitats i els tallers relacionats amb la gastronomia, entre els quals hi haurà un tast de sake i un tast a cegues d’onigiri. El pop japonès serà el protagonista de l’exposició Els ritmes del J-Pop. L’altra gran mostra estarà dedicada a Ken Niimura, el mangaka espanyol de més èxit al Japó, autor del cartell del Saló. I entre els autors convidats hi ha Kengo Hanazawa ( All you need is kill ) i Takeshi Obata ( I am hero ).

Més continguts de

El + vist

El + comentat