IAQUÍ
Efímers 08/11/2014

Carta (meva) als directors d’escoles i instituts

i
Carles Capdevila
2 min

ESTIMATS DIRECTORS d’escoles i instituts: disculpeu que us distregui en un dia tan especial, en què molts de vosaltres esteu atabalats, i se us acumulen les cartes, alguna d’elles ben desafortunada i desagradable, com la d’una delegada de govern que un bon dia va condecorar la División Azul i ara us amenaça -a vosaltres, educadors- perquè no col·laboreu amb el dret dels ciutadans a participar en un procés democràtic.

En primer lloc us vull agrair, com a pare, la vostra feina diària educant els nostres fills en uns moments en què us heu d’adaptar a noves maneres d’ensenyar, en què els heu de preparar per treure el millor d’ells mateixos i alhora estimular-los perquè s’adaptin a un món en crisi i treballin per millorar-lo. Sé que no és fàcil, que ho feu en una època de canvis i de crisi econòmica, que heu de fer front a necessitats bàsiques d’alguns dels vostres alumnes i que no sempre rebeu el suport de la societat que necessiteu i mereixeu.

I en segon lloc us vull agrair, com a ciutadà, el vostre compromís voluntari amb aquest 9-N, per fer possible una cosa tan desitjable i imparable com que la gent pugui expressar-se lliurement, en la data marcada pel govern i amb una exquisidesa democràtica i cívica. Sap greu que, amb els reptes urgents que teniu, hàgiu de fer sobreesforços dominicals per un fet bàsic, elemental, per un dret tan essencial. Però alhora no hi ha res més educatiu i exemplar que mostrar els valors exercint-los, que defensar els drets des de l’acció. I no se m’acut espai més cívic per a la participació democràtica que els centres on es formen les noves generacions. El dilluns 10-N a les escoles i instituts s’hi respiraran encara aquests aires purs de l’exercici de la llibertat.

stats