Ara Premium 18/08/2015

L’home que va dir que els mossos havien forcejat amb Sylla se’n desdiu

Ara
2 min
Babakar Ka entrant ahir al jutjat de Tarragona.

BarcelonaBabakar Ka, el testimoni que va assegurar davant la premsa que va veure els Mossos d’Esquadra forcejant amb el venedor ambulant de Salou Mor Sylla abans que es precipités al buit, va reconèixer ahir davant del jutge que no va veure res, segons van informar fonts judicials a l’agència Efe. Aquesta és la mateixa versió que havia donat el dia de la detenció davant la policia.

Les declaracions de Ka van tenir lloc al jutjat d’instrucció número 4 de Tarragona durant la compareixença dels primers testimonis per la mort de Sylla, que dimarts passat va caure daltabaix del balcó de casa seva quan fugia d’una batuda dels Mossos d’Esquadra contra una suposada xarxa que importava productes falsificats.

En canvi, Ibrahim Sylla, el germà del manter mort, sí que va ratificar davant del jutge el contingut de la denúncia que va presentar pels seus dubtes sobre la versió policial. Tot i que no era al pis en el moment de la detenció, Ibrahim creu que el seu germà no va intentar saltar del balcó per voluntat pròpia. El tercer testimoni va ser Khadim Gueye, que ocupava una de les habitacions del domicili.

Pel que fa a les tres persones veïnes de Salou que van presenciar els fets, seran considerades “testimonis protegits” per preservar-ne la identitat. Tots tres van declarar a la policia el dia dels fets que no van observar cap contacte físic entre els mossos i el manter mort. El jutge també podria citar a declarar alguns dels agents que van participar en l’operatiu policial.

L’Ajuntament denunciarà per danys

L’Ajuntament va anunciar ahir la seva intenció de personar-se com a acusació particular contra els causants dels danys. La zona més afectada és la de la plaça de Sant Jordi i el carrer Barcelona, i es calcula que el cost pels desperfectes puja a uns 9.000 euros.

stats