Una nova ràdio emetrà a partir del setembre a tots els Països Catalans

L’1 de setembre començarà a emetre Ràdio Terra, una nova emissora que vol “dotar l’espai comunicatiu català d’un nou mitjà de comunicació que el vertebri”. Ràdio Terra es presenta com “l’únic mitjà de comunicació en català amb vocació nacional”, i actualment ja compta amb una seixantena de corresponsals que cobreixen tot el territori de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, la Franja de Ponent, la Catalunya del Nord i Andorra.

L’emissora deixa clar que es tracta d’un projecte de ràdio “professional” i “autogestionada”, que dependrà d’una comunitat de socis que, d’una banda, l’han de fer viable econòmicament i, de l’altra, en garantiran la “independència”. El projecte compta actualment amb més de 200 socis, cadascun dels quals hi aporta dos euros cada mes. Paral·lelament, però, Ràdio Terra ha obert una campanya de microfinançament a través del portal TotSuma, on espera recaptar 12.000 euros abans del 9 de juliol, una quantitat que ha de servir per adequar l’estudi central, que estarà situat a Reus com a mostra de la “filosofia descentralitzadora” de l’emissora. De moment, s’han recaptat més de 4.000 euros, i a canvi de les aportacions l’emissora ofereix recompenses que van des de la impressió del nom del mecenes a la seu de la ràdio fins a actuacions de cantautors com Pau Alabajos i Cesk Freixas per a les entitats que hi col·laborin.

L’emissora Ràdio Terra preveu dissenyar la seva graella durant el mes d’agost i començar a emetre al setembre a través de la pàgina web Laradio.cat. L’emissora assegura que vol oferir un “periodisme rigorós i compromès” per “dignificar i posar en primer pla els pobles i les persones”.

Més continguts de