L'EDITORIAL

Ciutadans rectifica i envia els comptes a la Sindicatura

Finalment Ciutadans ha rectificat i cinc dies després que l'ARA destapés que s'havia negat a facilitar els comptes de la fundació Tribuna Cívica a la Sindicatura de Comptes va remetre la informació a l'ens i a tots els mitjans. Ho va fer, també, després que aquest diari publiqués dimarts que el motiu que havien donat per justificar la seva negativa -que la fundació estava inscrita al registre de Madrid- no tenia cap sentit perquè fa un any van traslladar la seu de l'entitat a Barcelona.

En els comptes, com el mateix Albert Rivera ja havia avançat, no es detecta cap irregularitat i només consta un ingrés inicial de 7.500 euros i un saldo actual de vora 4.000. Això, però, encara fa més incomprensible l'actitud del partit en tot aquest afer. Per què, si no tenien res a amagar, han esquivat fins ara els controls de la Sindicatura, del Tribunal de Comptes i fins i tot del ministeri d'Educació? Per què no han presentat els comptes puntualment tal com obliga la llei? Per què han deixat entreveure que la seu de la fundació era a Madrid quan sabien que no era veritat? I per què han trigat cinc dies a fer un gest que podien haver fet en un primer moment per tancar el cas? L'argument de l'error comptable o l'oblit no quadra amb la imatge que volen projectar d'un partit que fa bandera de la transparència i de la lluita contra la corrupció. I, a més a més, el partit encara té un compte pendent amb la Sindicatura, que li ha reclamat tota la informació sobre Egara Civitas, una fundació afí que ha rebut diners públics.

En tot cas, és inadmissible que Ciutadans ataqui els mitjans de comunicació perquè han descobert que no complia els seus deures; o, pitjor encara, els organismes encarregats de controlar les finances dels partits. Les declaracions de Rivera a TV3 en què deia que no li agradaven "ni la Sindicatura de Comptes ni el Tribunal de Comptes" i insinuava que estan contaminats per la seva filiació política sonen a excuses de mal pagador quan t'han deixat en evidència.

Sigui com sigui, el diari ARA es felicita que la seva tasca periodística hagi servit per aportar una mica de llum allà on alguns pretenien que regnés l'opacitat.

El + vist

El + comentat