Publicitat
Publicitat

El president del Congrés demana el màxim diàleg amb Catalunya

Si bé la Moncloa acostuma a deixar el discurs més dur sobre Catalunya per als representants del PP al Congrés, ahir a Madrid es va girar la truita. El president de la cambra baixa, el popular Jesús Posada, va instar tots els partits a parlar, debatre i escoltar “fins a l’extenuació” per solucionar el conflicte. “Penso que hem de fer el que sigui possible perquè els catalans aconsegueixin sentir-se reconeguts dins d’Espanya”, va dir durant el discurs de commemoració del 36è aniversari de la Constitució.

Per Posada, ha de ser al Congrés, on hi ha representats “tots” els partits catalans i espanyols, on s’arribi a un acord, igual que va ser l’hemicicle de la cambra baixa qui va rebutjar la llei de consultes el 8 d’abril, una data que no es va estar de recordar.

“Prudència” amb la Constitució

El president del Congrés va lloar ahir la Constitució i va assegurar que “conserva la vigència”, tot i que es va mostrar obert a una reforma sempre que es faci d’una manera “prudent” per evitar-ne un ús “partidista o oportunista”. Des del PSOE se li va criticar, justament, que trenqués la seva “neutralitat” el Dia de la Constitució. “El president del Congrés no pot venir aquí a fer de guia de campanya del PP”, va dir el número dos dels socialistes, César Luena. Ahir Posada va tornar a fer ressonar al Congrés les paraules de Felip VI durant la seva proclamació, en què va instar els polítics a afrontar els reptes del moment. “No és sana una democràcia en què els ciutadans no confien en qui ells mateixos escullen”, va advertir.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT