Política 07/12/2014

El president del Congrés demana el màxim diàleg amb Catalunya

M.f. / J.r.
1 min

MadridSi bé la Moncloa acostuma a deixar el discurs més dur sobre Catalunya per als representants del PP al Congrés, ahir a Madrid es va girar la truita. El president de la cambra baixa, el popular Jesús Posada, va instar tots els partits a parlar, debatre i escoltar “fins a l’extenuació” per solucionar el conflicte. “Penso que hem de fer el que sigui possible perquè els catalans aconsegueixin sentir-se reconeguts dins d’Espanya”, va dir durant el discurs de commemoració del 36è aniversari de la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Posada, ha de ser al Congrés, on hi ha representats “tots” els partits catalans i espanyols, on s’arribi a un acord, igual que va ser l’hemicicle de la cambra baixa qui va rebutjar la llei de consultes el 8 d’abril, una data que no es va estar de recordar.

“Prudència” amb la Constitució

El president del Congrés va lloar ahir la Constitució i va assegurar que “conserva la vigència”, tot i que es va mostrar obert a una reforma sempre que es faci d’una manera “prudent” per evitar-ne un ús “partidista o oportunista”. Des del PSOE se li va criticar, justament, que trenqués la seva “neutralitat” el Dia de la Constitució. “El president del Congrés no pot venir aquí a fer de guia de campanya del PP”, va dir el número dos dels socialistes, César Luena. Ahir Posada va tornar a fer ressonar al Congrés les paraules de Felip VI durant la seva proclamació, en què va instar els polítics a afrontar els reptes del moment. “No és sana una democràcia en què els ciutadans no confien en qui ells mateixos escullen”, va advertir.

stats