Efímers 14/10/2014

Quan és el PP i no CiU qui anuncia les accions de l'Ajuntament de Barcelona

Alberto Fernández Díaz ha avançat en més d'una ocasió les mesures pactades amb el govern municipal. L'últim exemple ha estat les obres de remodelació del tram de la ronda del Mig

Núria Martínez
2 min
Trias, durant un ple, observat per Fernández Díaz / MANOLO GARCÍA

BarcelonaAquest dimarts, el president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha anunciat les obres de remodelació del tram de la ronda del Mig entre la plaça Lesseps i el carrer Escorial de Barcelona. Fernández ha explicat que es posaran en marxa a principis del 2015 amb un termini de 18 mesos fins a la seva finalització i que el pressupost d'aquestes obres és de vuit milions d'euros. Davant d'un govern de CiU en minoria -només té 14 regidors dels 41- que es veu abocat als pactes, periòdicament és el PP i no CiU qui anuncia mesures acordades per l'Ajuntament. Tot i que Xavier Trias ha evitat un pacte estable amb els populars, una entesa en la línia oposada als pactes assolits per la federació nacionalista en clau nacional, Alberto Fernández Díaz és, a la pràctica, un dels socis puntuals de l'alcalde.

Al mes de març, el PP va fer un pacte amb CiU per desbloquejar les inversions de Barcelona. Van pactar una modificació del crèdit prorrogat de 103 milions d'euros, que va anunciar públicament Fernández Díaz. Al mes d'abril, les mateixes formacions van pactar la polèmica modificació del pla d'usos de Ciutat Vella. La modificació -que els grups i les associacions de veïns creuen que afavoreix un model turístic de la ciutat equivocat- la va anunciar el líder del PP a Barcelona. Un altre dels temes estrella de l'agenda municipal d'aquest any ha estat l'ampliació dels horaris comercials. L'oposició -menys el PP- ha criticat la mesura, denunciant que perjudica el petit comerç. Al mes de juny, CiU i PP van acordar que fins al 15 de setembre les zones més turístiques podrien obrir de 10 a 18 hores tots els festius. De nou, ho va anunciar Fernández Díaz.

La proposta de l'Ajuntament d'ampliació del centre comercial La Maquinista va topar amb la negativa de la majoria de partits de l'oposició. Finalment, CiU i PP van acordar al juliol que l'ampliació seria de 30.000 metres quadrats. En l'ampliació s'inclou també habitatge social, equipaments per a la tercera edat i zones verdes. En ple esclat del conflicte veïnal de la Barceloneta, Fernández Díaz va ser l'encarregat de dir que hi hauria una comissaria al barri. De fet, no va ser fins el dia següent que Trias, responent a les preguntes dels periodistes, va confirmar l'obertura. El dimecres 8 d'octubre, el líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona també va anunciar que el govern municipal de CiU construirà el nou edifici de l'Escola Massana. Les obres començaran el primer trimestre del 2015.

stats