Societat 28/08/2014

La Guàrdia Urbana tindrà una comissaria a la Barceloneta

El cos policial municipal s'instal·larà en un edifici del passeig Joan de Borbó, que anteriorment havia sigut una comissaria de la Policia Nacional

Núria Martínez
1 min

BarcelonaHi haurà una comissaria de la Guàrdia Urbana a la Barceloneta. Així ho han confirmat a l'ARA fonts de l'Ajuntament de Barcelona, que han detallat que ja fa temps que s'estava treballant per comprar-la al Ministeri d'Interior. Finalment, el ministeri ha confirmat al consistori que la compra tira endavant. El govern municipal ha argumentat que aquesta gestió ja s'estava fent des del mes d'abril, i que, per tant, no ha estat motivada pel conflicte de la Barceloneta.

El president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha sigut qui ha anunciat aquest dijous en roda de premsa la "imminent" obertura d'aquesta comissaria de la Guàrdia Urbana, que no descarta que pugui tenir un ús mixt amb els Mossos d'Esquadra. No obstant, els Mossos han assegurat a l'ARA que no tenen constància d'aquest fet i que no està previst "ni a curt ni a mitjà termini" obrir una comissaria a la Barceloneta.

La Guàrdia Urbana s'instal·larà en un edifici del passeig Joan de Borbó que és titularitat del Ministeri d'Interior. Anteriorment, ja havia sigut una comissaria de la Policia Nacional. Segons ha detallat Fernández Díaz, compta amb 648 metres quadrats edificables, a més de calabossos. Segons ha explicat el líder popular, el Ministeri ha venut la comissaria a l'Ajuntament per 380.000 euros.

Precisament, l'existència d'una comissaria al barri de la Barceloneta és una de les reivindicacions que plantegen els veïns en les mobilitzacions que mantenen des de fa setmanes en contra del turisme de masses i la proliferació d'apartaments turístics a la zona.

stats