Societat 15/07/2014

CiU i PP pacten l'ampliació del centre comercial La Maquinista en 30.000 metres quadrats

Hi haurà espai per a habitatges socials, equipaments per a la tercera edat i zones verdes

Efe
1 min

BarcelonaEls grups municipals de CiU i PPC a l'Ajuntament de Barcelona han arribat a un acord per ampliar en 30.000 metres quadrats el centre comercial la Maquinista, que inclourà també habitatge social, equipaments per a la tercera edat i zones verdes. L'anunci de l'acord per aprovar definitivament en el ple d'aquest mes la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que permet ampliar el centre comercial, l'ha fet el president del grup dels populars, Alberto Fernández Díaz, en una roda de premsa als voltants de La Maquinista.

Fernández ha assegurat que la modificació permetrà que La Maquinista deixi de ser només un referent pel seu centre comercial, convertint-se "en un referent d'habitatge social", ja que inclourà aquest tipus d'habitatges, a més d'equipaments per a la tercera edat, tres centres educatius (guarderia, secundària i primària), un poliesportiu i zones verdes. El suport del PPC permet la tramitació d'un nou pla urbanístic promogut pel govern municipal que modifica l'aprovat l'any 1994 i que va ser aprovat inicialment a l'octubre només amb els vots de CiU, perquè PPC, PSC i UxB es van abstenir i ICV-EUiA va votar-hi en contra.

La negociació entre CiU i PPC per tirar endavant el pla ha comportat canvis respecte a la proposta inicial, entre ells la reducció a 30.000 dels 45.000 metres quadrats previstos inicialment en l'ampliació. Fernández Díaz ha destacat que la modificació del PGM, a la qual s'hi ooposa una plataforma formada per veïns i comerciants, permetrà crear fins a 1.200 nous llocs de treball, que s'uniran als 2.750 que ja genera el centre comercial.

stats