SALUT

La revenja de Teresa Romero

L’auxiliar d’infermeria reclama 150.000 € al conseller de Sanitat per haver atemptat contra el seu honor

Teresa Romero ja estava aïllada a l’Hospital Carlos III i el seu estat de salut empitjorava. Els precedents -la mort dels missioners Miguel Pajares i Manuel García Viejo- no eren precisament esperançadors. Mentre l’auxiliar d’infermera contagiada d’Ebola lluitava contra el virus, el PP la responsabilitzava de la crisi sanitària. “Ha trigat dies a informar del seu estat, si ho hagués fet abans ens hauria estalviat molta feina”, va apuntar el conseller de Sanitat madrileny, Javier Rodríguez. “No devia estar tan malament si va anar a la perruqueria”, va afegir el responsable de polítiques sanitàries de la Comunitat de Madrid. Ahir Teresa Romero va començar a prendre la seva revenja. El seu advocat denunciarà el conseller de Sanitat per haver atemptat contra el seu honor i li exigirà una indemnització de 150.000 euros. També presentarà una segona demanda pel sacrifici del seu gos, conegut amb el nom d’Excalibur, pel qual reclamarà una compensació semblant.

Romero ha buscat tranquil·litat a la població on viu la seva mare -Becerreá (Lugo)- des que, el 5 de novembre, va rebre l’alta hospitalària. Ahir, precisament, va acceptar rebre la distinció de filla adoptiva del municipi gallec després que ella i el seu marit, Javier Limón, es reunissin amb l’alcalde. Des de Becerreá, la sanitària estudia com restituirà el seu nom. No li han semblat suficients les disculpes de Rodríguez ni tampoc els missatges de suport, un cop curada, de la ministra de Sanitat, Ana Mato, tenint en compte que els dos responsables polítics de la crisi sanitària continuen als seus càrrecs. La defensa de Romero -el despatx Garzón Advocats- fonamentarà la demanda civil en les declaracions del conseller madrileny, que va acusar la sanitària de mentir i amagar informació sobre el seu estat de salut davant dels metges abans d’ingressar a l’Hospital Carlos III. En el document que es presentarà als jutjats de primera instància d’Alcorcón -segons l’agència Europa Press- es detalla minuciosament que Rodríguez va atemptar “greument” contra l’honor de l’auxiliar d’infermeria per les acusacions “falses” que va fer a la premsa.

Demanda per la mort d’Excalibur

En l’acte de conciliació, els advocats plantejaran que el conseller de Sanitat accepti la indemnització de 150.000 euros, una suma de diners que el matrimoni vol destinar a diverses ONG. L’advocat, José María Garzón, va exposar ahir que “la quantitat no és el més rellevant”, sinó que es netegi “l’honor i la imatge” de Romero i que es reconegui que “s’ha lesionat” el seu dret a l’honor, la imatge i la intimitat.

La defensa de l’auxiliar d’infermeria també prepara una demanda pel sacrifici del seu gos. Els advocats entenen que la mort d’Excalibur no estava justificada, consideren que la decisió es va prendre de manera precipitada i reclamen que es reconegui el dany moral que s’ha fet al matrimoni. Un jutge va donar permís per entrar al pis de Romero i Limón, a Alcorcón, quan tots dos estaven aïllats al Carlos III. “No se sabia si el gos estava infectat”, va apuntar ahir Garzón a Europa Press. “No es van revisar totes les possibilitats que tenia l’animal”, va sentenciar.

El PSOE torna a exigir responsabilitats a Mato

El PSOE tornarà a reprovar avui al ple del Senat la ministra de Sanitat, Ana Mato, per la seva gestió de la crisi de l’Ebola. La senadora Encarnación Linares interpel·larà la ministra sobre les responsabilitats que pensa assumir pel cas Romero. “[Mato] és una cruel caricatura de la política sanitària del govern de Mariano Rajoy i del PP”, va afirmar ahir Linares, que va recordar les retallades i les privatitzacions en l’àmbit sanitari, i en va posar com a exemple la situació de l’Hospital Carlos III. La senadora Maru Menéndez reclamarà explicacions per la coordinació entre el ministeri i la Comunitat de Madrid.

El + vist

El + comentat