Efímers Tema del dia 27/12/2013

El Barça decidirà

i
Xavier Trias
2 min

Alcalde de BarcelonaEl Barça és una de les institucions que millor representen la nostra ciutat i que més contribueixen a la nostra projecció internacional. Com a alcalde, em satisfà saber que el Barça està considerant dues opcions de futur: la construcció d'un nou estadi o la remodelació de l'estadi actual.

Moltes persones em pregunten què prefereixo. Només puc dir una cosa: com a alcalde em mantindré neutral en aquesta qüestió. Un cop el Barça hagi decidit què vol fer i ens ho vingui a presentar, comptarà amb el suport i l'acompanyament de l'Ajuntament de Barcelona en aquest gran procés de transformació urbana. Entenent que aquesta transformació s'ha de fer en benefici de la ciutat i dels veïns i veïnes de les Corts.

Tinc clar que qualsevol de les dues opcions seran positives per a la nostra ciutat, si tot el procés es du a terme amb seny i fent que quadrin els números. Si s'acaba construint un nou estadi a la Diagonal, s'ordenaria la zona fronterera entre Barcelona i l'Hospitalet i s'obre l'oportunitat de projectar el final de la gran avinguda. Si es manté l'estadi actual, els veïns i veïnes de les Corts comptarien amb un entorn més amable, perquè ja no seria el Camp Nou tancat que tenim actualment, sinó un estadi obert, amb espais amplis per passejar i gaudir-ne. L'estadi remodelat ja no seria una barrera, sinó un bell indret plenament integrat al barri i a la ciutat.

Considero molt encertat que el Barça plantegi a l'assemblea de socis aquesta decisió tan transcendental per al seu futur. Perquè el més important és que la gent sàpiga què es vol fer i com es vol fer. Decideixin el que decideixin els culers, l'Ajuntament serà al seu costat.

stats