previsions 25/01/2022

La méteo: migdies fins a 20 graus a l'espera de canvis en l'inici del febrer

Demà les màximes seran més altes que avui. L'anticicló s'allargarà set dies més

2 min

BarcelonaAquest migdia diverses màximes han superat els 15 graus, però en general l'ambient ha canviat poc respecte ahir. D'entre els valors més alts d'avui destaquen els 16 ºC de Tortosa, d'Òdena i del Pantà de Siurana, també els 15,5 d'Amposta i del Prat de Llobregat. La mitjana de les màximes per al conjunt de Catalunya ha arribat als 11,3 ºC, el que suposa 2,5 graus més de la mitjana dels últims per aquestes dates. Migdia suau. A poc a poc el fred es va moderant, encara que les nits continuen sent marcadament fredes en fondalades interiors. Avui el dia ha començat amb un o dos graus més que ahir en molts observatoris, però les mínimes encara han baixat fins als -7 ºC en indrets com Sort, Sant Pau de Segúries i la Seu d'Urgell. A la capital de l'Alt Urgell 16 de 25 dies d'aquest mes han tingut una mínima inferior als -5 graus, un fet molt poc habitual.

Demà al migdia la temperatura serà més alta que avui en moltes comarques de la costa, del prelitoral i del Pirineu. Molts termòmetres se situaran per sobre dels 15 graus al migdia. Aquesta setmana hi haurà algunes pujades i baixades del termòmetre, però la tendència general serà cap a un ambient cada cop menys fred. Dijous les màximes seran bastant similars a les de demà, i divendres la temperatura encara es dispararà més en algunes comarques de l'est. L'últim dia de la setmana lectiva algunes màximes podrien arribar a superar els 20 graus en comarques de Girona o al Vallès.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de divendres.

Encara que dissabte el termòmetre pugui quedar més frenat, diumenge les màximes segurament seran un altre cop altes per a l'època, i així arribarem al canvi de mes. No és tan clar, en canvi, com començarà el febrer. Els models de previsió segueixen canviant l'escenari a cada actualització; alguns apunten avui a una potent entrada d'aire fred d'avui en vuit, una baixada de la temperatura que podria ser sobtada i durar pocs dies.

De fet, els últims mapes de tendència setmanal del Centre Europeu de Predicció actualitzats ahir fan pensar en un inici de febrer suau a l'oest d'Europa i molt anormalment càlid a Sibèria, mentre que el fred continuaria sent molt viu al Mediterrani oriental.

Anomalia de temperatura prevista de cara a la setmana que ve.

A llarg termini segueixen sense entreveure's precipitacions. Durant la resta de la setmana el sol serà el gran protagonista, i els petits canvis que s'entreveuen de cara a l'inici de la setmana comportaran a tot estirar algunes nevades al vessant nord del Pirineu.

El que sí que podria tornar durant el tram final de setmana seria la tramuntana. Divendres el vent de nord ja es tornarà a deixar sentir, i és bastant possible que en la primera part de la setmana que ve el contrast entre una pertorbació que tornaria a afectar el mar Egeu i l'enfortiment de l'anticicló a l'oest d'Europa provoqui un passadís de vent de nord intens.

Cops de vent màxims previstos per a divendres a la tarda.
stats