previsions 31/10/2020

Cap de setmana de Tots Sants plàcid i suau

Castanyada, un any més, amb caloreta durant les hores centrals del dia

Jordi Pons Otàlora
2 min
Albada avui amb el pas de bandes de cirrus

BarcelonaLes nits encalmades, amb absència de vent i total estabilitat atmosfèrica, estan afavorint que les temperatures comencin a ser més baixes a les fondalades que no pas en cotes més elevades. Aquestes inversions tèrmiques s'han vist, per exemple, en algunes valls pirinenques, amb valors que de bon matí s'han mogut al voltant dels 2 ºC a Puigcerdà (Cerdanya) mentre que a Malniu (2230 m) el termòmetre no ha baixat dels 9 ºC. A Sant Pau de Segúries (Ripollès) han tingut una mínima d'1 ºC mentre que a Ulldeter (2.410 m) no han baixat dels 9 ºC de matinada.

Aquest cap de setmana s'espera un temps anticiclònic i molt suau, fins i tot amb caloreta durant les hores centrals del dia. Per avui dissabte s'espera sol arreu del país, inclòs al Pirineu, amb presència només d'alguns núvols prims esqueixats o algun núvol baix a la Costa Brava i també restes d'alguna boira a les planes interiors. Aquestes boires es trencaran a mig matí i deixaran pas a un cel més obert i ambient més suau. Les temperatures es mouran entre els 19 ºC i els 24 ºC al Pirineu i Prepirineu i entre els 20 ºC i els 26 ºC a la resta del territori. El vent bufarà de component sud fluix o amb algun cop moderat al litoral. A la resta del país bufarà fluix de l'oest. Aquesta nit gaudirem d'una castanyada, un any més, amb molta bonança i amb temperatures elevades per a l'època de l'any.

Per diumenge, la jornada de Tots Sants serà plàcida i amb un ambient càlid arreu del territori català. Aquesta situació meteorològica de calma i tranquil·litat està associada al potent anticicló que abraça tota la península Ibèrica i una bona part del sud de l'Europa continental. Per tant, el temps esperat es resumirà en una total estabilitat atmosfèrica a Catalunya, sense precipitacions enlloc del país. Les temperatures tornaran a moure's entre els 20 ºC i 24 ºC i podran tornar arribar fins als 27 ºC en punts de la Catalunya Central o comarques del sud del país.

Temperatures màximes previstes per aquest dissabte

De cara a dilluns començarem a veure alguns núvols prims però encara s'espera un temps tranquil, només amb presència d'alguna boira a les planes interiors que acabarà trencant-se a mig matí. Les temperatures continuaran sense canvis, és a dir, amb un ambient suau.

El canvi de temps el tindrem de cara a dimarts, amb l'entrada d'un primer front associat a una borrasca atlàntica força activa que deixarà precipitacions al final de la jornada, amb xàfecs generals que s'estendran també de cara a dimecres.

Pluges acumulades previstes pel model fins dijous a la nit
stats