previsions 14/11/2020

Cel enteranyinat i possibles plugims al final del dia

Cel enterbolit i quatre gotes pel pas de sistemes frontals poc actius

Jordi Pons Otàlora
2 min
Bancs de boira de bon matí a Manlleu (Osona)

BARCELONAComencem una jornada de cel serè o amb alguns núvols prims a tot el país, tot i la presència d'algunes boires i núvols baixos. Una matinada freda i amb falta de vent ha afavorit la formació de bancs de boira compactes i estrats baixos a la depressió Central, a la vall de l'Ebre, en punts del prelitoral i a la Costa Brava. Fruit d'aquest estancament de l'aire a les planes i fondalades, l'ambient ha estat fred i s'ha vist alguna glaçada feble en algunes valls del Pirineu. Destaquem les següents mínimes d'aquest matí o matinada:

  • Puigcerdà: -1 ºC
  • El Pont de Suert: -2 ºC
  • Das: -5 ºC
  • Núria: -1 ºC
  • Girona: 7 ºC
  • Lleida: 6 ºC
  • Horta de Sant Joan: 7 ºC
  • Tarragona: 13 ºC
  • Viladecans: 11 ºC
Temperatures màximes previstes per dissabte

Als bancs de boira a l'interior els costarà esvair-se i a la resta del territori predominarà el sol, malgrat la presència d'algunes teranyines de núvols prims. Només augmentarà la nuvolositat a la tarda o al vespre, amb el pas d'una línia de nuvolositat més compacta que podrà deixar alguna gotellada, en general plugims febles, més probables a l'oest i sud de Catalunya. Durant les hores centrals de la jornada les temperatures no passaran dels 20 ºC a la costa i a l'interior es mouran entre els 15 ºC i 17 ºC, una mica més baixes allà on es mantinguin les boires o els estrats baixos.

Diumenge tornarem a veure alguns bancs de boira a l'interior i núvols baixos enganxats a la façana costanera. Seran les restes d'aquesta banda de nuvolositat, que podrà deixar algun últim plugim de matinada o a primera hora del matí. A la resta del país apareixeran alguns núvols prims, però en general el sol serà el protagonista, amb temperatures lleugerament més altes i màximes que remuntaran fins als 21 ºC o 22ºC. A cotes altes del Pirineu l'ambient serà una mica més fresc i a les valls es registrarà alguna glaçada feble. Al final del dia augmentarà la nuvolositat al Pirineu més occidental i no es descarta algun plugim, en forma de neu per damunt dels 2.400 o 2.500 m (sobretot cap a la Vall d'Aran o al nord del Pallars Sobirà).

Per dilluns s'entreveu un petit canvi de temps amb l'arribada d'una nova banda de nuvolositat que podrà deixar precipitacions febles, més probables al Pirineu, amb una cota de neu al voltant dels 2.500 m. S'esperen xàfecs febles al nord-est i, al final de la jornada, també en podran caure al litoral sud i central.

Acumulació de pluja prevista pel proper dilluns
stats