previsions 28/02/2021

Les clarianes i alguns ruixats aïllats marcaran el temps de l'últim dia del mes de febrer

La temperatura màxima baixarà entre 1 i 4 graus i l'ambient serà més fresc

2 min
La sortida de sol d'avui des de Sant Quintí de Mediona
Escolta aquí la previsió del temps

De matinada ja hi ha hagut algunes precipitacions febles al vessant sud del Pirineu, al Prepirineu i a les Terres de l'Ebre. Fins a dos quarts d'onze del matí s'han acumulat 15 mm a l'Aldea, 6 mm a Sort, 5 mm a Tírvia i al Santuari de Queralt, 3 mm a Amposta, 2 mm al Pont de Suert i 1 mm a Ascó i a Organyà.

En el cas del Pallars Sobirà i de l'extrem nord del Pallars Jussà les precipitacions han sigut en forma de neu per sobre dels 800 metres. Moltes poblacions han quedat enfarinades i s'han acumulat fins a 4 cm a Esterri d'Àneu, a Tavascan i a la Torre de Cabdella. En alguns moments han fet falta cadenes per circular per la carretera C-13 a Esterri d'Àneu, per la L-510 d'Alins fins a Àreu i per la L-504 a Tavascan.

La nevada d'aquest matí a Esterri d'Àneu.

Avui la nuvolositat serà variable, tot i que a la costa i prelitoral central i al vessant nord del Pirineu hi haurà moltes estones de sol. Ara bé, no us refieu gaire de les clarianes, ja que hi haurà alguns ruixats febles i aïllats. Seran més probables a les Terres de l'Ebre, al vessant sud del Pirineu i al Prepirineu fins al migdia i en punts de les comarques de Girona durant tota la jornada. La cota de neu voltarà entorn els 1.200 o 1.300 metres, tot i que al Pallars Sobirà es mantindrà més baixa fins a mig matí, entorn els 900 o 1.000 metres.

Precipitació prevista per a avui

L'ambient al centre del dia serà més fresc que no pas ahir. La temperatura màxima recularà entre 1 i 4 graus, de manera que se situarà entorn els 9 i 14 ºC al Pirineu i a l'altiplà central i entre 12 i 17 ºC a la resta.

Demà al matí els núvols tornaran a ser abundants al litoral i al prelitoral, també en punts de la Depressió Central. Amb el pas de les hores s'obriran algunes clarianes, però la nuvolositat no desapareixerà. A més, hi haurà algunes roines en punts del litoral i prelitoral, preferentment a les Terres de l'Ebre. A la resta del territori hi haurà bandes de núvols alts i mitjans.

La temperatura es mantindrà sense gaires canvis. La màxima es mourà entre els 12 i els 17 ºC en general.

Temperatura màxima prevista per a demà.

El vent de llevant i gregal bufarà moderat al llarg del dia al conjunt de la costa, amb cops entorn els 40 km/h. Això accentuarà la sensació de fresca i farà que la mar estigui una mica remenada, amb onades d'entre un metre i un metre i mig.

Bona part de la setmana entrant el temps estarà marcat per la presència de núvols baixos al litoral. Dimecres creixeran nuvolades de tarda cap al nord del país, i entre dijous i divendres aquestes nuvolades seran prou gruixudes per deixar alguns xàfecs en punts del nord-est, el Prepirineu i la Catalunya Central.

stats