previsions 28/03/2021

La calor als migdies anirà a més a mesura que avanci la setmana

Entre divendres i dissabte la situació meteorològica es capgirarà i podrà haver-hi ruixats

2 min
La sortida de sol d'avui des de Sant Quintí de Mediona
Escolta aquí la previsió del temps

Avui ha estat una jornada radiant. El cel s'ha mantingut completament serè arreu al llarg del dia i ha afavorit una clara recuperació de la temperatura. El termòmetre s'ha situat entre 3 i 5 graus per sobre d'ahir en general llevat de la costa, on s'ha mantingut sense massa canvis. L'ascens més marcat, però, ha estat a la Vall d'Aran. A Viella la màxima de dissabte va ser de 12 ºC i, avui, ha estat de 22 ºC. Altres registres destacables ha estat els 24 ºC de Seròs, el 23 ºC a Vinebre i a Artés, el 22 ºC de Vallfogona de Balaguer, de Tremp i de Sant Sadurní d'Anoia, els 21 ºC d'Orís, del Vendrell i d'Anglès i 20 ºC de Sort i d'Amposta.

Aquesta nit hi haurà la primera lluna plena de la primavera, tot i que ahir ja gairebé ho era i cridava l'atenció. Precisament, l'absència de núvols afavorirà que es pugui observar sense cap mena de problema des de qualsevol indret. Sortirà per l'est a les 21.15 h.

La lluna gairebé plena d'ahir, des de Vic (Osona)

Demà el temps es mantindrà sense gaires variacions. Dominarà el sol, amb el pas d'alguns núvols prims a la tarda. A part, a la Costa Brava hi haurà alguns intervals de núvols baixos, o fins i tot algun banc de boira local, a partir de primera hora de la tarda.

La temperatura serà més alta arreu. Hi haurà valors entre un i tres graus per sobre dels d'avui, de manera que a les comarques de Ponent i de l'interior de la vall de l'Ebre es podrà arribar als 23 ºC o 24 ºC de màxima.

Temperatura màxima prevista per demà

Aquest ascens del termòmetre s'anirà accentuant a l'interior del territori a mesura que avancin els dies. Dijous, que és quan la temperatura tocarà sostre, es podrà superar la barrera dels 25 ºC. En canvi, el vent de component marítim (amb una mar que està entorn dels 13 ºC i els 14 ºC) i la presència d'alguns núvols baixos i de boires frenaran la pujada de la temperatura a la costa.

La circulació de sud, que serà la responsable de portar un ambient d'avançada primavera, també farà arribar pols en suspensió. Tant és així que a partir de dimarts el cel quedarà cada vegada més enterbolit.

De cara a divendres arribaran alguns canvis. L'anticicló s'allunyarà i deixarà les portes obertes a les depressions. Per tant, la segona meitat de la Setmana Santa serà força més moguda, des del punt de vista meteorològic. Entre divendres i dissabte hi podria haver una tongada de ruixats i, a més, un descens marcat de la temperatura. Més endavant sembla que el temps es podria mantenir insegur.

Precipitació prevista per dissabte a la tarda.
stats