previsions 02/04/2018

Dilluns amb més núvols però sense precipitacions

La nuvolositat anirà en augment durant el dia però no s'esperen precipitacions fins al vespre

Marc Gassó
2 min
Arribada dels primers núvols alts d'ahir des del Penedès, Sant Quintí de Mediona. / XAVI NAVAS.

BarcelonaAquest dilluns ens despertem amb valors que han pujat notablement. L'arribada dels núvols alts i el vent de garbí que ha bufat durant gran part de la nit a molts indrets ha fet que les temperatures mínimes d'avui siguin entre 2 i 8ºC més elevades que ahir segons l'indret. Pràcticament no ha glaçat enlloc. A continuació, us mostrem uns exemples dels valors més baixos d'avui:

  • Boí (2.500m): -1ºC,
  • Das 0ºC,
  • Vilobí d'Onyar 0ºC,
  • El Pont de Suert 1ºC,
  • Bagà 1ºC,
  • Barruera 1ºC,
  • Òdena 2ºC,
  • Gurb 2ºC,
  • Sort 2ºC,

Els núvols aniran en augment a mesura que vagin avançant les hores i el cel fins i tot podria quedar cobert de cara a la tarda a la meitat sud i oest de Catalunya. Tot i els núvols, val a dir que no s'esperen precipitacions. Com a molt, hi ha la possibilitat que caiguin quatre gotes mal comptades al vespre, cap a punts del Pirineu i Prepirineu de Lleida. Les temperatures avui seguiran en augment tot i els núvols.

Diferència de temperatures màximes d'ahir diumenge respecte avui dilluns / GFS 0.25º / ARA Méteo

De cara a demà, dimarts, s'espera una jornada amb força nuvolositat arreu ja des de bon matí. Però a diferència d'avui, a mesura que avancin les hores els núvols alts i mitjans s'haurien d'anar trencant i deixant pas a una tarda molt més assolellada a la meitat est del país. En canvi, a ponent i al Pirineu occidental haurem d'estar atents, ja que podrien arribar ruixats a partir del migdia i es perllongarien fins al vespre. La cota de neu hauria de situar-se al voltant dels 1.800 metres. Les temperatures seguiran en augment, tant màximes com mínimes.

Precipitació acumulada prevista per dimarts 24h / GFS 0.25 / ARA Méteo
Diferència de temperatures d'ahir diumenge respecte dimarts / GFS 0.25º / ARA Méteo

Finalment, a partir de dimecres i fins divendres sembla que tindríem jornades més estables amb temperatures a ratlla, les que toquen per les dates. A partir de divendres podria arribar un nou canvi de temps amb precipitacions abundants, coincidint amb el cap de setmana que ve. Tot i això, falten molts dies i ja ho anirem concretant.

stats