previsions 14/09/2019

La inestabilitat no acabarà de desaparèixer

Aquest cap de setmana tindrem més estones de sol però també alguns ruixats

Marc Gassó
2 min
Altocúmuls lenticularis vistos ahir a la Cerdanya / FINA ROS

BARCELONAAquesta nit i matinada passades les precipitacions han reaparegut en molts indrets del país, però totes han sigut en forma de ruixats passatgers que han deixat quantitats de precipitació minses i acompanyades de fang. Entre les quantitats més importants destaquen (dades en litres/m2):

Vilanova de Meià, 3

Mieres, 2

Llagostera, 2

Talarn, 2

Riudellots de la Selva, 2

Sant Gregori, 2

Palamós, 1

Sant Feliu de Guíxols, 1

Albanyà, 1

Barcelona (Sants), 1

Al llarg de dissabte esperem que al matí encara pugui caure algun ruixat a les Terres de l'Ebre i en altres indrets del litoral del sud de Barcelona i nord de Tarragona, amb més sol a la resta. Durant la tarda tendiran a desaparèixer i el sol, acompanyat de pols en suspensió, s'imposarà en molts més indrets. Amb tot, encara es podran reproduir alguns ruixats de tarda poc destacables al Pirineu.

Probabilitat de ruixats febles al llarg d'aquest dissabte / GFS 0.25 / ARA Méteo

Amb més sol, les temperatures aquest dissabte faran un clar salt cap amunt i és probable que en molts llocs del prelitoral i de l'interior s'acostin o superin amb facilitat la marca dels 30 ºC. L'ambient ens recordarà que encara som a l'última setmana de l'estiu.

Temperatures màximes previstes per aquest dissabte / GFS 0.25 / ARA Méteo

Durant la nit i matinada vinents reapareixeran els ruixats de sud a nord, que afectaran molts indrets del país, però la majoria seran febles i passatgers, com ja ha passat aquesta última nit: deixaran quantitats de precipitació més aviat minses. Al llarg del matí els ruixats més significatius es traslladaran al Pirineu, on puntualment podran descarregar acompanyats d'aparat elèctric. A la tarda els ruixats ja seran història i s'imposarà el sol a tot el país, amb el permís dels núvols alts i la pols en suspensió que continuarà acompanyant-nos. Les temperatures continuaran sent elevades i en molts casos s'acostaran a la marca dels 30 ºC a l'interior.

Acumulació de precipitació prevista per diumenge / GFS 0.25 / ARA Méteo

La setmana entrant començarà amb més sol i ambient encara càlid fins dimecres. A partir de llavors esperem que un nou canvi de temps ens porti ruixats i tempestes a la meitat nord del país i una nova davallada dels termòmetres, tot i que molt més modesta que l'última. L'ambient de tardor avançada no tornarà la setmana vinent.

stats