previsions 19/06/2021

Al llarg d'aquesta nit els ruixats guanyaran terreny pel nord

La pluja anirà acompanyada de fang i, localment, de tempesta

2 min
Cel tèrbol a Gavà per la presència de pols en suspensió
Escolta aquí la previsió del temps

Aquest dissabte hi ha hagut algunes gotellades o ruixats de fang a força indrets del territori, sobretot cap al nord i l'oest. Ara bé, els registres més importants de pluja s'han concentrat al Pirineu i Prepirineu occidental. Fins a les cinc de la tarda s'han arribat a acumular (en l/m²):

  • Bonaigua, 15
  • Espot, 10
  • Viella, 7
  • el Pont de Suert, 5
  • Núria, 5
  • Torres de Segre, 4
  • Puigcerdà, 2
  • Pantà de Siurana, 1

Al llarg de la tarda es mantindran els ruixats dispersos, localment acompanyats de tempesta, a la meitat oest del Principat i a punts de l'interior del País Valencià. En canvi, a la resta de zones hi haurà moltes clarianes, si bé es mantindrà el cel enterbolit per la presència de pols en suspensió.

A mesura que avanci la nit i la matinada les precipitacions s'estendran per la meitat nord del país. Demà de bon matí els xàfecs s'aniran allunyant i a partir de mig matí les ullades de sol guanyaran terreny arreu. Ara bé, no us en refieu. A la tarda es podran repetir els ruixats a la serralada prelitoral central i sud, a punts de la Catalunya Central i al Pirineu i Prepirineu.

Probabilitat que demà s'acumulin més de 0,5 l/m² de pluja

La temperatura màxima serà semblant o baixarà entre 1 i 3 graus en conjunt, si bé a la costa del País Valencià pujarà a causa del vent aponentat que hi bufarà. S'arribarà a valors de 28 a 33 ºC a l'Empordà, al prelitoral, a la costa del País Valencià i a l'interior de Mallorca, i entre 23 i 28 ºC a la resta.

La setmana començarà amb una calor més aviat continguda i amb un temps tranquil. Dilluns hi haurà algunes nuvolades en zones de muntanya a la tarda, però difícilment deixaran ruixats. En canvi, a partir de dimarts tornarà a augmentar la possibilitat de xàfecs i tronades, preferentment a les comarques de l'interior.

Diferència entre la temperatura màxima prevista per dilluns i la d'avui

Caldrà parar atenció a dimecres, la revetlla de Sant Joan. Si bé aquest matí tot semblava indicar que hauria de ser una jornada sense complicacions meteorològiques, els darrers mapes han tornat a dibuixar un dia insegur. El fet que hi hagi un embossament d'aire fred en altura a prop nostre durant les properes jornades és el responsable de fer anar de gairell els diversos models de predicció.

stats