previsions 15/09/2020

La méteo: set dies més amb temperatures d'estiu

La incertesa marca encara el pronòstic de cara al cap de setmana

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaUn dia més la calor ha tornat a ser massa canicular per ser ja a mitjans de setembre. Com ja ha anat passant en anys anteriors l'estiu s'allarga, avui les màximes s'han enfilat fins als 35 graus al Pantà de Riba-roja d'Ebre, a Tortosa s'ha arribat a 34 graus i a Lleida a 33. A Barcelona la suma de 27 graus i un 60% d'humitat provocava una senació tèrmica de 34 graus a les 5 de la tarda, una temperatura de sensació que es repeteix en moltes punts de la costa. A primera hora de la tarda han aparegut alguns xàfecs al Pirineu, a les Terres de l'Ebre i fins i tot en alguns punts del prelitoral, sobretot al voltant de l'Anoia. Ruixats sempre de caràcter aïllat.

Els mapes del temps continuen sense dibuixar un canvi clar que pugui començar a fer notar la tardor com a mínim fins a mitjans de la setmana que ve. Fins a Santa Tecla i la Mercè les temperatures seguiran sent clarament altes per a l'època. La tardor començarà oficialment dimarts que ve a dos quarts de quatre de la tarda.

Temperatura màxima prevista per avui

Demà hi haurà menys núvols en general, però a la tarda es repetiran alguns ruixats aïllats al Pirineu o al Prepirineu. Dijous el cel quedarà més tapat, però gairebé no plourà enlloc. Durant la segona part de la setmana una borrasca força activa afectarà bona part de la Península, però sembla que al Mediterrani les pluges arribaran només amb comptagotes.

L'inici del cap de setmana pinta més insegur i amb força intervals de núvols, a l'extrem oest de Catalunya és on hi ha possibilitats més clares de pluges destacables. El temps del cap de setmana encara és molt incert i els grans models de previsió no van gaire de la mà en el pronòstic de cara a dissabte i diumenge, caldrà esperar per veure si les pluges afectaran sobretot sectors del Pirineu i Prepirineu Occidental o si s'estendran per molts més indrets. Les pluges podrien arribar el cap de setmana o en l'inici de la setmana que ve, però sembla poc probable que arribem al tram final del setembre sense que hi hagi hagut una tongada extensa de precipitacions.

Avui la situació marítima tornarà a ser molt tranquil·la, amb mar arrissada o marejol. A partir de dijous el vent augmentarà a la costa i hi haurà alguns trams de maror, un vent d'entre sud i garbí que en l'inici del cap de setmana bufarà amb cops de 30 o 40 km/h.

Acumulacions de precipitació previstes per divendres
stats