previsions 07/07/2020

La méteo: nou pic de calor i més tempestes de tarda

Entre dijous i divendres la temperatura tornarà a superar els 35 graus a l'interior

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaEl rebuf de la tramuntana ha provocat que aquest dimarts hagi començat amb molts núvols a la costa i al prelitoral centrals, on fins i tot s'han escapat algunes gotes, especialment entre el Maresme i el Barcelonès. Tot i que els núvols han sigut espessos a primera hora, a partir de mig matí tendiran a desfer-se, al migdia el sol ja predominarà gairebé arreu i només hi haurà alguns núvols més esqueixats al Montseny, a la serralada Transversal o al Pirineu Oriental.

La nit ha tornat a ser de molt mal dormir a la costa, al Raval la mínima ha sigut de 23,8 graus, igualada amb les més altes d'aquest any fins ara. En canvi, a Ponent el canvi de temperatura ja s'ha notat clarament aquesta matinada, a Lleida la mínima avui ha sigut 5 graus més baixa que ahir. Aquest migdia farà menys calor: el canvi es notarà a tot arreu, les temperatures baixaran entre 2 i 4 graus respecte a ahir, i la sensació tèrmica recularà fins a 5 graus en alguns casos. Avui quedarà força mar de fons al nord de la Costa Brava, on probablement segueixin onejant algunes banderes grogues a les platges, però en general la situació marítima serà força tranquil·la.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'ahir i la d'avui

Aquesta nit en general es dormirà millor, però durant la segona part de la setmana la calor repuntarà. Entre dijous i divendres la temperatura tornarà a superar els 35 graus a l'interior, i la sensació tèrmica s'acostarà també a aquest llindar a la costa. La calor i la xafogor se situaran en nivells similars als dels dies de més calor d'aquest estiu fins ara. El cap de setmana la temperatura baixarà sensiblement, però el canvi serà poc notori.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dijous

Demà farà sol, a la tarda començaran a aparèixer algunes tempestes en punts de muntanya, sobretot al sistema Ibèric, arribaran als Ports i de forma testimonial a alguns sectors de les Terres de l'Ebre. No són descartables algunes tempestes més aïllades també al Pirineu occidental.

Dijous les tempestes de tarda aniran a més, afectaran molts punts del Pirineu, alguns sectors del Prepirineu, i fins i tot podrien arribar puntualment a Ponent, a la Catalunya Central i a algunes comarques de Girona. Un canvi de temps puntual que no marcarà els següents dies. El cap de setmana segurament aniran apareixent encara alguns xàfecs de tarda al Pirineu, però en general farà sol.

Acumulacions de precipitació previstes per demà
stats