previsions 31/08/2020

La méteo: poca calor fins a mitjans de setmana

Aquest dimarts augmentaran els núvols d'oest a est i a la tarda hi haurà algun ruixat al sud de la Costa Brava i al nord de la Costa Central que, durant la nit, s'estendran per la resta del litoral central

ORIOL RODRíGUEZ
2 min

BarcelonaL'última matinada d'agost ha sigut fresca o freda arreu, amb algunes glaçades a les cotes altes del Pirineu. De fet, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, avui s'ha registrat la temperatura mínima més baixa per un mes d'agost en 25 de les 146 estacions meteorològiques automàtiques amb més de 10 anys de dades. El cas més extrem és el de Raimat (el Segrià), on s'han assolit els 8,3 ºC de mínima, el valor més baix en 32 anys de dades.

Avui s'espera una jornada molt tranquil·la, res a veure amb ahir, en què hi va haver alguns aiguats locals. Els bancs de boira que a primeres hores hi havia en planes i fondalades interiors es dissiparan ràpidament. En conjunt, dominarà l'ambient assolellat arreu, només amb alguns núvols de tarda al Pirineu, al Prepirineu i al sud de la Costa Brava que no deixaran pluja.

Durant les últimes hores la tramuntana i el mestral han bufat amb algunes ratxes fortes al nord de l'Alt Empordà, al sud del Camp de Tarragona i a punts de les Terres de l'Ebre. Al llarg d'aquest matí perdran força i, a partir del migdia, desapareixeran.

La temperatura màxima serà una mica més alta, en conjunt. Se situarà entre 18 i 23 ºC al Pirineu i entre 22 i 27 ºC a la resta, tot i que al pla de Lleida i a l'interior de la vall de l'Ebre es fregaran els 28 o 29 ºC.

Demà creuarà un front poc actiu que, bàsicament, portarà un augment dels núvols al llarg del dia. El cel quedarà mig ennuvolat i, a la tarda, pot arribar a caure algun ruixat aïllat i de curta durada al sud de la Costa Brava i al nord de la costa central.

Probabilitat que demà s'acumulin més de 0,5 l/m² de precipitació

La temperatura mínima serà entre 1 i 3 graus més alta arreu, tot i que a primeres hores l'ambient continuarà sent fresc. Per la seva banda, la màxima serà semblant o una mica més alta.

Un cop hagi acabat de travessar el front, ja durant la nit i la matinada, creixeran nuvolades entre el cap de Salou i la Selva i fins i tot hi haurà alguns xàfecs. Unes precipitacions que al llarg de dimecres es podrien mantenir, de manera dispersa i intermitent, en punts del litoral i prelitoral central i sud de la Costa Brava.

A partir de dijous el temps millorarà i s'imposarà el sol. Amb el pas dels dies, la temperatura anirà pujant. Ara bé, difícilment es recuperaran els valors de la setmana passada.

Diferència entre la temperatura màxima prevista per dijous respecte a la d'avui
stats