EDUCACIÓ
Societat 20/04/2012

Aguirre planteja la "insubmissió" si no pot contractar professors nadius

La presidenta de la Comunitat de Madrid diu que és "al·lucinant" que el Ministeri d'Educació rebutgi la seva pretensió de contractar professors d'altres països per als centres d'ensenyament públics madrilenys

Efe
1 min

MadridLa presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha apuntat avui la seva intenció "de passar a la insubmissió" si el Ministeri d'Educació i Cultura rebutja la seva pretensió de contractar professors nadius per impartir assignatures a les escoles públiques i instituts bilingües madrilenys.

Aguirre ha assistit avui al congrés organitzat per l'Associació de Centres Autònoms d'Ensenyament Privat (Acade), on s'ha referit a la seva pretensió, exposada públicament en diverses ocasions, de poder contractar professors d'altres països per als centres d'ensenyament públics madrilenys.

Durant la seva intervenció, la presidenta madrilenya ha deixat entreveure que la resposta del Ministeri en relació amb la seva proposta és negativa. "Em sembla al·lucinant. Això no passa a cap altre país. No se suposa que la Unió Europea garanteix la lliure circulació dels treballadors pels països que en formen part?", ha reflexionat Aguirre. I ha afegit: "crec que passarem a la insubmissió perquè això no pot ser".

Posteriorment, en un acte per impulsar la Xarxa d'Oficines d'Informació Turística de la regió, la presidenta madrilenya ha anunciat que tornarà a la seva antiga professió quan deixi el seu actual càrrec. "Jo sóc tècnica d'Informació i Turisme de l'Estat i quan deixi aquesta presidència tornaré a Turisme", ha conclòs Aguirre.

stats